Prinses Elisabeth
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Elisabeth © BELGA

Onze royaltyexpert beschrijft het magische jaar van prinses Elisabeth: “Ze moest uitkijken dat ze overeind bleef op haar stiletto’s”

RoyaltyPrinses Elisabeth viert op dinsdag 25 oktober haar 21ste verjaardag. De dochter en troonopvolger van koning Filip is de meest gemediatiseerde jongedame van België. Maar wat weten we écht over haar? Royaltyexpert Wim Dehandschutter (41) vertelt in ‘Story’ over de memorabele momenten die hij meemaakte met onze jarige kroonprinses, in het magische jaar waarin ze helemaal op eigen benen ging staan.

4 reacties

 • Gaby Weyenberg

  5 maanden geleden
  Ze moet nog een partner vinden. Daar hangt ook veel van af.
 • Stijn Stoffels

  5 maanden geleden
  prachtige jonge vrouw. Ze doet dat perfect.
 • Kristine Delacourt

  5 maanden geleden
  Heel mooi! Ze ziet er schattig uit, ze is intelligent, ze straalt een waardigheid uit die haar goed zal van pas komen om zich te onderscheiden van onze platte politiek. Haar passage in het leger was opmerkelijk en geapprecieerd.
 • lode wijk

  5 maanden geleden
  Mooi meisje helaas in een gouden kooi, dit zou in deze 2022 jaren niet meer mogen, verliefd worden op iemand of trouwen kan niet spontaan, wie doet een mens dit aan. En dan andere religies of culturen met de vinger wijzen en wat is dit dan?
 1. Niet bij zijn familie, in Groot-Brittannië of zelfs in Hollywood: Harry en Meghan lijken nergens meer welkom
  PREMIUM
  Royalty

  Niet bij zijn familie, in Groot-Brittannië of zelfs in Hollywood: Harry en Meghan lijken nergens meer welkom

  “Harry dreigt steeds meer verbannen te worden uit zijn eigen familie”, zegt lady Victoria Hervey (46), Britse socialite en vriendin van koning Charles (74). “En dat is puur door zijn eigen sabotage.” In Groot-Brittannië heeft hij inmiddels geen huis meer, want Frogmore Cottage moest hij afgeven aan zijn oom, prins Andrew. En ook in Hollywood krijgen prins Harry (38) en z’n vrouw Meghan Markle (41) alsmaar meer commentaar. Zowel van het grote publiek als van de grote sterren. Zijn ze dan nergens meer welkom?
 1. Nu hij Harry én Andrew uit hun huizen zet: familie keert zich tegen Charles door “wrede wraakoefening”
  PREMIUM
  ROYALTY

  Nu hij Harry én Andrew uit hun huizen zet: familie keert zich tegen Charles door “wrede wraakoefe­ning”

  “Not my king!” Overal waar koning Charles (74) zich laat zien, wordt hij begroet door manifestanten. Het volk staat niet als één blok achter hun koning, en zelfs zijn eigen familie lijkt hem de rug te keren, nu na Harry (38) ook Andrew (63) de sleutels van z’n huis moet inleveren, aldus ‘Dag Allemaal’. En het zijn niet enkel de vele schandalen rond Andrew die maakten dat de Britse koning zijn broer aan de deur zet.
 2. Prinses Elisabeth treedt straks in de voetsporen van haar legendarische naamgenote, koningin Elisabeth
  PREMIUM
  Royalty

  Prinses Elisabeth treedt straks in de voetsporen van haar legendari­sche naamgenote, koningin Elisabeth

  Prinses Elisabeth (21) trekt deze week naar Egypte, samen met koningin Mathilde (50). Ze treedt daarmee - exact 100 jaar later - in de voetsporen van koningin Elisabeth, de betovergrootmoeder naar wie ze werd vernoemd. Die was niet minder dan bezeten van het oude Egypte, nadat ze het land leerde kennen tijdens een reis met... keizerin Sissi. “Mede dankzij haar was België jarenlang het wereldcentrum van de egyptologie”, klinkt het. En ook Mathilde heeft veel voeling met het land, dat haar zowel vreugde als verdriet bracht.