Queen Elizabeth II.
Volledig scherm
PREMIUM
Queen Elizabeth II. © Reuters

ONZE OPINIE. God save the Queen: waarom Elizabeth II al gemist werd van de seconde dat ze kwam te gaan

Met het overlijden van koningin Elizabeth II staat Groot-Brittanië een lange periode van rouw te wachten. En dat terwijl het land al in een diepe crisis was en de nieuwe premier Liz Truss voor een haast onmogelijke opdracht stond. Samen met thee drinken en links rijden was de Queen zowat het laatste dat de Britten bij elkaar hield. Daarom, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker, werd ze al gemist nog in de uren voor ze kwam te gaan.

9 reacties

 • Sylvain Helsen

  3 maanden geleden
  De Britse Queen is in vrede gestorven en moge zij de geschiedenis van de mensheid ingaan als de Koninklijke Vredesduif die vrede onder de mensen over de hele wereld bracht. Want zelfs de Russische president heeft haar nu reeds met bewonderenswaardig eerbetoon herdacht. Wie had dit ooit gedacht?! Laat ons nu hopen dat iedereen terug tot zijn verstand mag komen. En van het leven hier op aarde iets moois mag maken. Iets moois en veel beters dan we ooit hadden Durven Dromen.
 • Hugo vanderoosbeek

  3 maanden geleden
  Toen onze koning Baudewijn stierf, en dat was heel schielijk, heel veel gedoe.Toch bleef alles zoals het was. Dat zal in het VK niet anders zijn, hoewel de queen daar wel wat meer macht had. Alles is er immers al tot in de puntjes voorbereid en geregeld. Zijt maar zeker. Ze hebben daar lang genoeg tijd voor gehad...
 • Ludwig Vandecappelle

  3 maanden geleden
  Hopelijk geraakt de UK uit deze crisis. Vlaanderen heeft er zelf baat bij. Ik denk ook dat de UK steeds welkom is om terug lid te worden van de EU. Dit zou veel problemen in de UK oplossen.
 • Liesbeth Cuppens

  3 maanden geleden
  De Queen bood de Britten een veilige thuishaven door verschillende decennia heen. Ze stond garant voor trouw en stabiliteit. Nu ze er niet meer is, zouden de deelstaten van GB hun onafhankelijkheid wel eens kunnen opeisen. Hopelijk blijft de vrede bewaard. Moge ze rusten in vrede.
 • linda van branteghem

  3 maanden geleden
  Een grote Dame. Innige deelneming.