Voor het jubileum werden ongeziene veiligheidsmaatregelen getroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het jubileum werden ongeziene veiligheidsmaatregelen getroffen. © Reuters - Fotomontage HLN

Ongeziene veiligheidsmaatregelen voor jubileum van de Queen: “Elizabeth heeft 170 stalkers, 10 van hen zijn echt gevaarlijk”

RoyaltyTe land, ter zee en in de lucht. Zo kan je de veiligheidsmaatregelen die getroffen worden voor het jubileum van Queen Elizabeth (96) het best omschrijven. Omdat vrijwel alle royals tijdens de vieringen op één plek verzamelen, mag er niets aan het toeval worden overgelaten. Wat moeilijker blijkt dan gedacht, want donderdag werd de militaire optocht al even verstoord door demonstranten. “De ‘lone wolfs’ vormen het grootste gevaar, omdat zij zeer moeilijk gedetecteerd kunnen worden.”

 1. Queen Elizabeth vandaag niet aanwezig bij dankmis voor jubileum: “Opmerkelijk, want dit wilde ze écht niet missen”
  Play
  Royalty

  Queen Elizabeth vandaag niet aanwezig bij dankmis voor jubileum: “Opmerke­lijk, want dit wilde ze écht niet missen”

  De Queen sloot donderdagavond haar eerste jubileumdag af met een ceremonie met lichtbakens. In totaal werden er in het Verenigd Koninkrijk en in de hoofdsteden van de landen van het Gemenebest meer dan 3.500 lichten aangestoken. Het einde van een eerste, geslaagde jubileumdag, al valt het nog af te wachten of de Queen de komende dagen nog wel zal kunnen deelnemen. De kerkdienst in St Paul’s Cathedral vrijdag zal ze niet meer bijwonen. Dat meldde Buckingham Palace gisteren nog.
 2. Hoe koning Boudewijn diplomatieke rel veroorzaakte voor staatsbegrafenis van Queen Elizabeths vader
  royalty

  Hoe koning Boudewijn diplomatie­ke rel veroorzaak­te voor staatsbe­gra­fe­nis van Queen Elizabeths vader

  Koning Filip (62) en koningin Mathilde (49) hebben afscheid genomen van Queen Elizabeth. Zondag brachten ze hun laatste groet en maandag waren ze aanwezig tijdens de uitvaart. Het was de eerste Britse koninklijke staatsbegrafenis sinds 1952, toen Elizabeths vader, koning George VI, overleed. Maar tijdens die uitvaart was het Belgisch staatshoofd níet aanwezig, met alle diplomatieke gevolgen van dien.
 1. REPORTAGE. Londen viert de Queen als nooit tevoren: “Als er één ding is waar Britten verdomd goed in zijn, is het in royaltygek zijn”
  PREMIUM
  Royalty

  REPORTAGE. Londen viert de Queen als nooit tevoren: “Als er één ding is waar Britten verdomd goed in zijn, is het in royaltygek zijn”

  Een immens volksfeest is losgebarsten in Londen. Queen Elizabeth (96) zit 70 jaar op de troon en dat heeft de wereld geweten. Een verslag over de eerste dag van haar Platinum Jubilee, met de beroemde parade en balkonscène, waar er maar één iemand de show stal: ‘boze’ Prins Louis. “Als er één ding is waar Britten verdomd goed in zijn, is het om royaltygek te zijn”, lachen enkele Britten.