De monden vielen open toen prinses Delphine op de koffie ging bij koning Albert en koningin Paola. Een oprechte verzoening of schone schijn?
Volledig scherm
PREMIUM
De monden vielen open toen prinses Delphine op de koffie ging bij koning Albert en koningin Paola. Een oprechte verzoening of schone schijn? © AFP

Nu ze hun huwelijkscontract gewijzigd hebben: wat bezitten koning Albert en koningin Paola eigenlijk?

RoyaltyKoning Albert II (86) en koningin Paola (83) hebben nogmaals hun huwelijkscontract gewijzigd. Met die regeling beschermt het vorstenpaar hun drie kinderen samen, nu ook Delphine (52) van haar vader zal erven. Maar wat bezitten Albert en Paola eigenlijk?

26 reacties

 • Robert Swillen

  3 weken geleden
  Dat de koningshuizen nog bestaan is dat ze elkaar in standhouden. Zitten in vele bankinstellingen ( zie Astrid haar echtgenoot de Habsburger)alsook de belastingsvriendelijke oorden Monaco ,Lichtenstein, Luxemburg, enz. Zelfs in Europesers parlement hebben veel van hun kinderen zitting.
 • André Van der Poorten

  3 weken geleden
  Véél , heel veel en dan spreek ik nog alleen van hetgeen er bekend is !
 • Jos Dupont

  3 weken geleden
  Getrouwd met scheiding van goederen ?? Welke goederen ? De goederen van de belasting betaler ! Schaf gewoon heel dat Koninklijke parasiet gedoe eens af , dat ze gaan werken zoals iedereen in plaats van zitten te blinken met andermans belasting geld !!
 • Bernard Dieryck

  3 weken geleden
  Financieel : over Euro 50 miljoen In verhouding weinig tegenover ander koninkelijke Europese staats hoofden, buiten Zweden, nog veel minder. Bv Nederland = rijkste konings huis van Europa en een van de rijkste van de wereld! Rijkste is Thailand! Ja Thailand, boven de Saoudische enz enz
 • Eddy Vanhoutte

  3 weken geleden
  Mijnheer Quinart: Een president is misschien niet goedkoper , maar als ze hem beu zijn kiezen na vierjaar een andere. Hier blijven dezelfde families van vader op zoon verder graaien zonder een poot uit te steken en gaat het niet om één gezin maar om meerdere afstammelingen. Zodoende is er van verandering van strategie in beleid is in de verste verte geen sprake.
 1. Albert en Paola wijzigen huwelijkscontract: “Koffie drinken met de buitenechtelijke dochter van je man is één ding, iets aan haar overdragen is een andere zaak”
  Royalty

  Albert en Paola wijzigen huwelijks­con­tract: “Koffie drinken met de buitenech­te­lij­ke dochter van je man is één ding, iets aan haar overdragen is een andere zaak”

  Albert (86) en Paola (83) hebben hun huwelijksakte laten aanpassen. Dat blijkt uit het Belgisch Staatsblad. Tot voor kort waren de twee getrouwd volgens een ‘scheiding van goederen met beperkte gemeenschap’, maar nu kiest het koppel voor een zuivere scheiding van goederen. Een berekende zet, denkt Jo De Poorter: “Ik denk dat ze Paola en hun gezamenlijke kinderen zo optimaal willen beschermen.”
 1. Na jaar vol tegenslag: prins Laurent deelt beste wensen met stralende gezinsfoto
  Royalty

  Na jaar vol tegenslag: prins Laurent deelt beste wensen met stralende gezinsfoto

  Prins Laurent (57) en zijn vrouw prinses Claire (46) hebben hun volgers via de sociale media fijne feestdagen en een gelukkig 2021 gewenst. Het koninklijke koppel deed dat met een stralende nieuwe foto, waarop ze samen te zien zijn met hun kinderen Nicolas (15), Aymeric (15) en Louise (17). Op het portret valt één gegeven op: het gezin poseert in truien die zo uit de kledingkast van viroloog Marc van Ranst lijken te komen.
 2. Prins Harry trekt van leer tegen sociale media: “Ze hebben een rol gespeeld bij de bestorming van het Capitool”
  Royalty

  Prins Harry trekt van leer tegen sociale media: “Ze hebben een rol gespeeld bij de bestorming van het Capitool”

  Prins Harry (36) heeft de grote technologiebedrijven de les gespeld in een interview met zakenblad Fast Company. “Ze zouden meer moeten inzitten met het welzijn van hun gebruikers. Het enige wat nu telt is winst maken”, klinkt het scherp. Volgens de Brit hebben sociale media bijvoorbeeld een grote rol gespeeld bij de bestorming van het Capitool eerder dit jaar.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Arnold Schwarzenegger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"
  Play

  Arnold Schwarzen­eg­ger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"