EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Nu hij tegenstanders weer massaal laat zoeken door politie: wie is Rama X, de Thaise vorst die steeds meer in ongenade valt?

RoyaltySinds zijn kroning op 4 mei 2019 heeft de Thaise Maha Vajiralongkorn (67), die door het leven gaat als koning Rama X, zijn reputatie van vrouwenverslinder en totaal onbekwame koning alleen ­maar versterkt. Zeker nu bekend raakte dat in Thailand arrestatiebevelen uitgevaardigd zijn tegen verschillende activisten die opriepen tot een hervorming van de monarchie. Hoewel de koning overal wordt toegejuicht door een menigte onderdanen, zou de Thaise bevolking in realiteit het hart vasthouden. Zij vrezen dat hun koning de eeuwenoude dynastie van zijn familie eigenhandig kan verwoesten.

 1. Thaise bevolking ‘rebelleert’ tegen uitspattingen van koning Rama X in Duitsland: “Waarom hebben wij hem nodig?”
  Royalty

  Thaise bevolking ‘rebelleert’ tegen uitspattin­gen van koning Rama X in Duitsland: “Waarom hebben wij hem nodig?”

  De uitspattingen van de Thaise koning Maha Vajiralongkorn - die door het leven gaat als Rama X - worden hem in zijn thuisland niet bepaald in dank afgenomen. Dat de monarch met verschillende vrouwen aan zijn zijde in Duitsland verblijft terwijl alle hotels voor toeristen gesloten zijn en het aantal besmettingen in Thailand blijft stijgen, leidt tot een storm van (online) protest. Hoewel er in het Aziatische land zware celstraffen staan op het bekritiseren van de monarchie, willen vele Thai toch hun verontwaardiging laten blijken.
 2. Hofdame die ook meter is van prins William moet Buckingham Palace verlaten, na beschuldigingen van racisme
  Royalty

  Hofdame die ook meter is van prins William moet Buckingham Palace verlaten, na beschuldi­gin­gen van racisme

  Lady Susan Hussey (83), voormalig hofdame van Queen Elizabeth en meter van prins William, legt per direct haar functies neer. De Britse hofdame doet dat omdat ze ervan beschuldigd wordt racistisch geweest te zijn tegenover een zwarte gast tijdens een receptie op Buckingham Palace. De hofdame zou Ngozi Fulani, voorzitter van een liefdadigheidsinstelling tegen huiselijk geweld, hebben uitgevraagd over haar nationaliteit.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.