EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Nu hij tegenstanders weer massaal laat zoeken door politie: wie is Rama X, de Thaise vorst die steeds meer in ongenade valt?

RoyaltySinds zijn kroning op 4 mei 2019 heeft de Thaise Maha Vajiralongkorn (67), die door het leven gaat als koning Rama X, zijn reputatie van vrouwenverslinder en totaal onbekwame koning alleen ­maar versterkt. Zeker nu bekend raakte dat in Thailand arrestatiebevelen uitgevaardigd zijn tegen verschillende activisten die opriepen tot een hervorming van de monarchie. Hoewel de koning overal wordt toegejuicht door een menigte onderdanen, zou de Thaise bevolking in realiteit het hart vasthouden. Zij vrezen dat hun koning de eeuwenoude dynastie van zijn familie eigenhandig kan verwoesten.

  1. Thaise bevolking ‘rebelleert’ tegen uitspattingen van koning Rama X in Duitsland: “Waarom hebben wij hem nodig?”
    Royalty

    Thaise bevolking ‘rebelleert’ tegen uitspattin­gen van koning Rama X in Duitsland: “Waarom hebben wij hem nodig?”

    De uitspattingen van de Thaise koning Maha Vajiralongkorn - die door het leven gaat als Rama X - worden hem in zijn thuisland niet bepaald in dank afgenomen. Dat de monarch met verschillende vrouwen aan zijn zijde in Duitsland verblijft terwijl alle hotels voor toeristen gesloten zijn en het aantal besmettingen in Thailand blijft stijgen, leidt tot een storm van (online) protest. Hoewel er in het Aziatische land zware celstraffen staan op het bekritiseren van de monarchie, willen vele Thai toch hun verontwaardiging laten blijken.