Van links naar rechts: de Britse prins Andrew, de Nederlandse prinses Alexia en de Deense prins Christian.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: de Britse prins Andrew, de Nederlandse prinses Alexia en de Deense prins Christian. © EPA/GETTY/AFP - Fotomontage HLN

Nu Deense prins van ‘misbruikschool’ wordt gehaald: de grootste schandalen op koninklijke scholen

RoyaltyDe Deense kroonprins Frederik (54) en zijn vrouw Mary (50) halen hun oudste zoon prins Christian (16) van de ‘schandaalschool’ waar hij les volgt. Ook hun 15-jarige dochter Isabella zal er niet worden ingeschreven, hoewel dat de bedoeling was. Er raakte bekend dat er op de campus sprake was van “systematisch geweld, pesterijen en seksueel misbruik”. Al is dat lang niet het enige schandaal op school waar royals bij betrokken raakten. Van gekochte diploma’s tot lijfstraffen en zelfs pedofilie: ook deze wanpraktijken kwamen aan het licht.

 1. KIJK. Prins William en prinses Kate worden uitgejoeld tijdens basketbalwedstrijd in Boston
  Play
  Royalty

  KIJK. Prins William en prinses Kate worden uitgejoeld tijdens basketbal­wed­strijd in Boston

  Prins William (40) en prinses Kate (40) zijn allesbehalve hartelijk ontvangen tijdens de basketbalwedstrijd van de Boston Celtics in Amerika. Wanneer ze op het grote scherm verschijnen, is te horen in de video hoe de aanwezige supporters de prins en prinses van Wales beginnen uit te joelen. Het is de eerste buitenlandse reis van het paar sinds het overlijden van koningin Elizabeth II in september. Ondanks het boegeroep, blijft het paar echter wel lachen en ontmoeten ze verschillende aanwezigen.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Seksueel misbruik, ontrouw en een dwergwerpwedstrijd: dit zijn de zwarte schapen van het Britse koningshuis
  PREMIUM
  Royalty

  Seksueel misbruik, ontrouw en een dwergwerp­wed­strijd: dit zijn de zwarte schapen van het Britse konings­huis

  De schandalen in het Britse koningshuis blijven elkaar in sneltempo opvolgen. Als het niet prins Harry is die tegen de schenen van zijn (groot)ouder schopt, is het prins Michael van Kent die zijn koninklijke status misbruikt voor een enorme som geld. En dat zijn enkel de recente schandalen: het verleden van de royals is doorspekt met beschuldigingen van verkrachting, racisme, affaires en drugsgebruik. Om over dat wildplassen en die dwergwerpwedstrijd nog maar te zwijgen. Een overzicht van de zwarte schapen in het Britse koningshuis en hun gênante zondes.