Prins Charles nam het tijdens de klimaattop over van de Queen.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Charles nam het tijdens de klimaattop over van de Queen. © REUTERS

Nu de Queen ziek is treedt Charles naar de voorgrond: “Elizabeth heeft hem niets meer te leren”

Royalty“Geen van ons heeft het eeuwige leven”, zo verklaarde een opvallend emotionele Queen Elizabeth tijdens haar speech naar aanleiding van de klimaattop. Een geladen uitspraak, gezien de Britse monarch de laatste weken krantenkoppen haalde met haar wankelende gezondheid. Met haar 95 jaren op de teller is het niet verwonderlijk dat het nationale icoon uitgeput begint te raken van al dat harde werk. Alle ogen zijn dan ook gericht op opvolger Charles (72) en zijn vrouw Camilla (74). Zijn hele leven werd hij voorbereid, maar is hij er ook écht klaar voor? “De weg was moeilijk, maar zijn moeder is trots op hem.”

7 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 maanden geleden
  Charles zal een prima koning zijn. Samen met Camilla vormt hij een romantisch koppel dat er sympathiek uitziet. 70 is de nieuwe 50, dus ze kunnen zeker nog een tijdje verder.
 • Sara Peeters

  3 maanden geleden
  William zou het beter doen. Ik denk niet dat de Britten staan te popelen voor Charles en al zeker niet het derde wiel Camilla. Wat met Diana gebeurd is zullen ze daar nooit vergeten.
 • Daisy Caverneels

  3 maanden geleden
  Ik denk dat Camilla het liever wilt dan hij want ze geniet van dat rijkelijke leven maar dat opgeven denk ik ni
 • Filip Elgers

  3 maanden geleden
  Charles is zélf reeds op een leeftijd dat hij onmogelijk nog iets kan betekenen voor deze Monarchie. Waarom rond hem nog de overgang organiseren? Al mocht hij dat zelf nog willen? Dat men de grondwet aanpast zodat William met zijn gezin in positie kan komen ten bate een gezonde doorstart. Mensen hebben dat nodig, een kerel en een dame om een voorbeeld aan te nemen. Ofwel moet men er mee stoppen en de gevolgen van de politieke onrust in alle Gemenebest landen ondergaan, niet te onderschatten.
 • Rudi De Man

  3 maanden geleden
  Klaar voor wat - de clown uithangen ? Zijn enkel symbolische figuren met geen enkele macht...
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.