Koningin Mathilde
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Mathilde © BELGA

Nieuwe biografie onthult het bewogen leven van koningin Mathilde: “Zij en Filip zijn het romkomkoppel bij uitstek”

Royalty2023 wordt een feestelijk jaar voor onze koningin. Op 20 januari wordt ze 50 én in juli vieren Mathilde en koning Filip (62) hun tiende ambtsjubileum. Twee belangrijke mijlpalen dus. In de nieuwe biografie ‘Mathilde 50’ nemen royaltyspecialisten Joëlle Vanden Houden en Brigitte Balfoort nu al het leven van onze vorstin onder de loep. Van haar jeugdjaren tot de beginnende romance met Filip en haar goede band met koningin Fabiola. “Mathilde is enorm streng voor zichzelf”, klinkt het in PRIMO.

6 reacties

 • Frank Van Gucht

  2 maanden geleden
  De auteurs zullen snel in de adel komen..
 • Lambrechts Gilberte

  2 maanden geleden
  Een blinde kan zien dat ons Koningskoppel elkaar graag ziet en een mooie familie is met de 4 kinderen die beschaafd opgevoeg zijn.
 • Stroobants Alexander

  2 maanden geleden
  Ben supper blij dat die boek er aankomt kon amper wachten.
 • Rony Van Lancker

  2 maanden geleden
  Alvast een Gelukkige Verjaardag gewenst aan onze Koningin.
 • Christophe Noblesse

  2 maanden geleden
  Wie geloofd die onzin nog?! Dit huwelijk is een verbond om de monarchie in stand te houden. Meer nog: de kinderen zijn verwerkt via inseminatie. Er zijn andere bronnen die meer geloofwaardig zijn dan bovenvermelde auteurs.
 1. Opnieuw zorgen om prinses Charlene die zich volledig op haar geloof stort: “Haar ouders zijn zelfs naar Monaco verhuisd”
  PREMIUM
  Royalty

  Opnieuw zorgen om prinses Charlene die zich volledig op haar geloof stort: “Haar ouders zijn zelfs naar Monaco verhuisd”

  Afgelopen woensdag blies prinses Charlene van Monaco 45 kaarsjes uit. Een bijzondere gebeurtenis, maar de feestelijkheden werden op het laatste moment geannuleerd. Het zou dan ook opnieuw bergaf gaan met de prinses, die nu al twee jaar achtervolgd wordt door fysieke en mentale problemen. In die mate dat Charlenes ouders zelfs naar Monaco verhuisd zijn om voor haar te zorgen. De prinses zelf zou zich ‘als een bezetene’ op haar geloof hebben gestort. “Pater Penzo, de priester van het prinselijk paleis, is haar grootste vertrouweling geworden.”
 1. KIJK. Iraanse ambassadeur weigert Spaanse koningin Letizia de hand te schudden
  Royalty

  KIJK. Iraanse ambassa­deur weigert Spaanse koningin Letizia de hand te schudden

  De Spaanse koning Felipe (54) en zijn vrouw Letizia (50) hebben donderdag een nieuwjaarsreceptie gehouden in het Koninklijk Paleis van Madrid. Ze hebben er heel wat buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Spanje gevestigde internationale organisaties ontvangen. Maar toen de ambassadeur van Iran het vorstenpaar begroette, schudde hij alleen de hand van koning Felipe. Het was ook niet de eerste keer, al heeft dat niets met de Spaanse koningin te maken: “Er zijn hier culturele etiquetteregels aan het werk. Dit is geen publieke afkeuring, maar de naleving van de Iraanse norm”, zegt de Britse lichaamstaalexpert Judi James. “Binnen de Iraanse cultuur schudden mannen en vrouwen elkaar geen hand, tenzij de vrouw eerst haar hand uitsteekt en de man bereid is het gebaar te beantwoorden.”