Prinses Amalia deze zomer.
Volledig scherm
Prinses Amalia deze zomer. © ANP

Nieuw boek over Nederlandse kroonprinses Amalia op komst: “Alles wat ertoe doet, staat erin”

RoyaltyDe in Nederland bekende presentatrice, zangeres en radio-dj Claudia de Breij (46) heeft een boek geschreven naar aanleiding van de 18e verjaardag van prinses Amalia op 7 december. Het boek is gebaseerd op enkele persoonlijke ontmoetingen die de cabaretière met de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft gehad. 

 1. “Sassy, classy and with a touch of badassy”: nieuw boek schetst toekomst van kroonprinses Amalia
  PREMIUM
  Royalty

  “Sassy, classy and with a touch of badassy”: nieuw boek schetst toekomst van kroonprin­ses Amalia

  Beslissende momenten voor de Nederlandse kroonprinses Amalia (17). Op 7 december viert de dochter van koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) haar 18de verjaardag, een moment waarop haar leven volledig zal veranderen. Zo staan haar steeds meer officiële verplichtingen te wachten, maar zal ze ook in staat zijn om haar eigen lijnen uit te zetten? Het nieuwe boek ‘Amalia - De plicht roept’ schetst de prinses en haar toekomst. Gaat ze nog het leger in? En hoe zit dat met die toelage? “Haar innerlijke strijd is heel onzichtbaar.”
 2. Ernstig ziek, maar dat mag niemand weten: het mysterieuze verhaal van prinses Anita van Nederland
  PREMIUM
  Royalty

  Ernstig ziek, maar dat mag niemand weten: het mysterieu­ze verhaal van prinses Anita van Nederland

  Waar is prinses Anita (51) van Nederland, en wat is er met haar aan de hand? Door een merkwaardige foto die haar echtgenoot prins Pieter-Christiaan (49) - neef van prinses Beatrix - op hun 16de huwelijksverjaardag (heel even) online zette, wordt de vraag weer volop gesteld in Nederland. Al is er volgens verschillende media wel degelijk een antwoord: de koninklijke familie zou de prinses bewust ver weg van de schijnwerpers houden, omdat Anita al jaren voor haar gezondheid vecht en niemand dat mag weten. Dit is haar verhaal.
 3. Koning Willem-Alexander en Máxima voor het eerst uitgejouwd: “Zelfs de grootste Oranjefan vindt hun keuzes verkeerd”
  PREMIUM
  Royalty

  Koning Wil­lem-Alexan­der en Máxima voor het eerst uitgejouwd: “Zelfs de grootste Oranjefan vindt hun keuzes verkeerd”

  De Nederlandse koning Willem-Alexander (54) benadrukt dat Nederland een goed land is en blijft om in te leven. Dat zei hij deze week in de troonrede op Prinsjesdag, traditiegetrouw de derde dinsdag van september. Maar is Willem-Alexander wel een ‘goede’ koning? Het boegeroep dat dit jaar voor het eerst te horen was, bewijst dat Nederland twijfelt. De Nederlandse koningshuisdeskundige Justine Marcella (50) - hoofdredactrice van het blad ‘Vorsten’- analyseerde voor ons het gebeuren: “Zijn keuzes van het afgelopen jaar werden hem hier in Nederland zéér kwalijk genomen.”