Prinses Amalia deze zomer.
Volledig scherm
Prinses Amalia deze zomer. © ANP

Nieuw boek over Nederlandse kroonprinses Amalia op komst: “Alles wat ertoe doet, staat erin”

RoyaltyDe in Nederland bekende presentatrice, zangeres en radio-dj Claudia de Breij (46) heeft een boek geschreven naar aanleiding van de 18e verjaardag van prinses Amalia op 7 december. Het boek is gebaseerd op enkele persoonlijke ontmoetingen die de cabaretière met de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft gehad. 

 1. Ernstig ziek, maar dat mag niemand weten: het mysterieuze verhaal van prinses Anita van Nederland
  PREMIUM
  Royalty

  Ernstig ziek, maar dat mag niemand weten: het mysterieu­ze verhaal van prinses Anita van Nederland

  Waar is prinses Anita (51) van Nederland, en wat is er met haar aan de hand? Door een merkwaardige foto die haar echtgenoot prins Pieter-Christiaan (49) - neef van prinses Beatrix - op hun 16de huwelijksverjaardag (heel even) online zette, wordt de vraag weer volop gesteld in Nederland. Al is er volgens verschillende media wel degelijk een antwoord: de koninklijke familie zou de prinses bewust ver weg van de schijnwerpers houden, omdat Anita al jaren voor haar gezondheid vecht en niemand dat mag weten. Dit is haar verhaal.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Koning Willem-Alexander en Máxima voor het eerst uitgejouwd: “Zelfs de grootste Oranjefan vindt hun keuzes verkeerd”
  PREMIUM
  Royalty

  Koning Wil­lem-Alexan­der en Máxima voor het eerst uitgejouwd: “Zelfs de grootste Oranjefan vindt hun keuzes verkeerd”

  De Nederlandse koning Willem-Alexander (54) benadrukt dat Nederland een goed land is en blijft om in te leven. Dat zei hij deze week in de troonrede op Prinsjesdag, traditiegetrouw de derde dinsdag van september. Maar is Willem-Alexander wel een ‘goede’ koning? Het boegeroep dat dit jaar voor het eerst te horen was, bewijst dat Nederland twijfelt. De Nederlandse koningshuisdeskundige Justine Marcella (50) - hoofdredactrice van het blad ‘Vorsten’- analyseerde voor ons het gebeuren: “Zijn keuzes van het afgelopen jaar werden hem hier in Nederland zéér kwalijk genomen.”