Prins Andrew.
Volledig scherm
Prins Andrew. © AP

Net sluit zich rond prins Andrew: misbruikzaak valt niet te ontlopen nu Brits gerechtshof zich mengt

RoyaltyDe Britse prins Andrew (61) krijgt een tegenvaller te verduren in de misbruikzaak die tegen hem werd aangespannen in de Verenigde Staten. Een Brits gerechtshof heeft zich volgens verschillende media bereid getoond om de zoon van koningin Elizabeth formeel te informeren over de zaak als dat noodzakelijk blijkt. Concreet wil dat zeggen dat het Britse gerechtshof de dagvaarding van de prins wil overnemen, als de twee partijen in de VS er onderling niet zouden uitkomen.

19 reacties

 • Guy Van Brussel

  1 maand geleden
  Als deze kerel zijn mond toch maar eens open deed en ons ook eens verteld wie er allemaal in hetzelfde schuitje zitten,...we zouden nogal verschieten,...of misschien ook niet.
 • Wouter Van de Walle

  1 maand geleden
  Hoog tijd dat hij zijn straf krijgt
 • Hilde Bruyninckx

  1 maand geleden
  Hij kan ook echt onschuldig zijn natuurlijk…
 • Yves Van herrewegen

  1 maand geleden
  Tja... de Britse pers dicht hem al bijna 30 jaar de bijnaam randy Andy toe...
 • Jef Spek

  1 maand geleden
  Randy Andy, niet voor niks dat hij die naam kreeg !!
 1. Prins Andrew officieel gedagvaard in misbruikzaak: “Hij zet alles op alles om deze zaak te laten verdwijnen”
  PREMIUM
  Royalty

  Prins Andrew officieel gedagvaard in misbruik­zaak: “Hij zet alles op alles om deze zaak te laten verdwijnen”

  Onzekere tijden voor de Britse prins Andrew (61). De zoon van koningin Elizabeth (95) werd officieel gedagvaard in de misbruikzaak die Virginia Giuffre (38) tegen hem aanspande. Vandaag zal een Amerikaanse rechter bepalen hoe de procedure precies moet verlopen, al verwacht koningshuisdeskundige Jo De Poorter dat de zaak zich vooral buiten de rechtbank zal afspelen: “Andrew heeft zelf juridische bijstand ingeroepen om deze zaak te laten verdwijnen.” Maar zal hij dat voor elkaar krijgen?
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Gaat Prins Andrew weer trouwen met ex-vrouw Sarah Ferguson? “Tijdens de lockdowns is de passie aangewakkerd”
  Royalty

  Gaat Prins Andrew weer trouwen met ex-vrouw Sarah Ferguson? “Tijdens de lockdowns is de passie aangewak­kerd”

  Terwijl de misbruikzaak rond Virginia Giuffre hem als een donderwolk boven het hoofd hangt, lijkt de lucht op privévlak toch weer op te klaren voor prins Andrew (61). Volgens Britse media zou de zoon van de Queen opnieuw in het huwelijksbootje willen stappen met z'n ex-vrouw Sarah Ferguson (61). “Ze voelen zich hechter dan ooit”, klinkt het in hun entourage.
 1. Advocaat van prins Andrew noemt misbruikzaak “mogelijk onwettige rechtszaak”
  Royalty

  Advocaat van prins Andrew noemt misbruik­zaak “mogelijk onwettige rechtszaak”

  De Britse prins Andrew (61) is van plan de bevoegdheid van een Amerikaanse rechtbank aan te vechten in de zaak van Virginia Giuffre, die zegt op 17-jarige leeftijd te zijn misbruikt door de royal. Dat meldt het Britse persbureau Reuters op basis van documenten die maandag door een advocaat van de zoon van de Queen zijn ingediend. De advocaat van prins Andrew noemt misbruikzaak ongeldig. “Dit is een ongegronde, niet-levensvatbare en mogelijk onwettige rechtszaak”.