Prinses Amalia met haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Amalia met haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima. © Photo News

Nederlandse royals begaan zoveelste blunder met feestje voor Amalia: “Dit krijgt zeker nog een staartje”

RoyaltyDe Nederlandse koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) halen opnieuw alle krantenkoppen. Hun dochter, kroonprinses Amalia, heeft in de tuin van het paleis een feest gevierd voor haar 18de verjaardag. Vanwege de coronamaatregelen mogen Nederlanders maximaal vier gasten uitnodigen, maar Amalia vroeg er meer dan 20 en volgens sommige media kwamen er zelfs zo’n 100 gasten opdagen. Een zoveelste misstap, want de Nederlandse royals rijgen de ‘koninklijke relletjes’ al sinds het begin van de coronacrisis aan elkaar. Wordt dit de controverse te veel?

56 reacties

 • Jan Voet

  5 maanden geleden
  Ik hoop dat ze ervan genoten hebben. De rest is gezever.
 • André Vermaelen

  5 maanden geleden
  Blauw bloed is geen garantie voor gezond verstand of fatsoen.
 • Bert Vandamme

  5 maanden geleden
  Dat is geen blunder, dat is het gevolg van teveel regeltjes! Gelijk hebben ze dat ze 'teveel' vrienden heeft uitgenodigd, je leeft maar 1 keer!
 • Marc Baeyens

  5 maanden geleden
  Geef alle aanwezigen elk 175 euro boete.
 • Jan Vanstraat

  5 maanden geleden
  Die lachen ons uit in ons gezicht , wat dacht je ?
 1. “Dit had dé dag van Amalia moeten zijn. Maar ze werd overschaduwd door haar eigen moeder”
  PREMIUM
  Royalty

  “Dit had dé dag van Amalia moeten zijn. Maar ze werd overscha­duwd door haar eigen moeder”

  Prinses Amalia (18) hoopt “op een dag” een goede koningin te worden. Dat zei de Nederlandse troonopvolgster na afloop van haar binnengeleiding én eerste speech bij de Raad van State. Haar toespraak kon op heel wat aandacht rekenen, al was er ook veel belangstelling voor alle emotie die naar boven kwam én de outfits van de royals. Zo viel de jurk van Máxima niet bij iedereen in goede aarde en beging ze eigenlijk een ‘faux pas’ tijdens het selecteren van de ontwerpers. Wist Amalia wél meteen een goede indruk na te laten?
 2. Nederlandse royals onder vuur na verjaardagsfuif van Amalia: “Dit had anders gemoeten”

  Nederland­se royals onder vuur na verjaar­dags­fuif van Amalia: “Dit had anders gemoeten”

  Een buitenfeestje voor de achttiende verjaardag van de Nederlandse kroonprinses Amalia is gezien de coronaregels niet ideaal verlopen. “Dit had anders gemoeten", gaf koning Willem-Alexander zelf toe aan premier Mark Rutte. Momenteel geldt bij onze noorderburen een dringend kabinetsadvies om niet meer dan vier personen uit te nodigen. Amalia wilde officieel 21 gasten laten komen, maar volgens De Telegraaf waren er zo'n honderd personen aanwezig.