Prinses Beatrix.
Volledig scherm
Prinses Beatrix. © ANP

Nederlandse prinses Beatrix (83) test positief op coronavirus

De Nederlandse prinses Beatrix (83) heeft positief getest op het coronavirus. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst in Nederland zaterdag bekend. 

 1. Dertig jaar zwijgplicht of tot twee keer toe aftreden: deze royals gaven alles op voor de liefde
  PREMIUM
  Royalty

  Dertig jaar zwijg­plicht of tot twee keer toe aftreden: deze royals gaven alles op voor de liefde

  Binnenkort mag de Japanse prinses Mako eindelijk trouwen met de liefde van haar leven, Kei Komuro. Al geeft ze daarvoor wel haar koninklijke leventje én een royale afkoopsom af. Maar Mako is niet de enige royal die ooit een grote opoffering deed voor z'n geliefde. Van de prins wiens vriendin loog over een eerdere romance tot een Britse koning die van z'n gescheiden partner dolgraag een koningin wilde maken. “Ik kan niet zonder de steun van de vrouw van wie ik hou.”
 2. Prins Harry “kan niet terug naar Engeland” uit zorgen om veiligheid en dreigt met rechtszaak

  Prins Harry “kan niet terug naar Engeland” uit zorgen om veiligheid en dreigt met rechtszaak

  Prins Harry kan naar eigen zeggen “niet terugkeren naar Engeland" vanwege veiligheidsrisico's, en hij is bereid om actie te ondernemen om dat tegen te gaan. In een verklaring van zijn woordvoerder staat dat Harry, zijn vrouw Meghan en hun kinderen Archie en Lilibet, hun politie bescherming op kosten van de Britse overheid terugwillen. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat de prins van plan is om juridische stappen te ondernemen tegen de regering over haar beslissing om die bescherming op te heffen.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.