Koning Willem-Alexander en ‘zijn’ kroonprinses Amalia.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Willem-Alexander en ‘zijn’ kroonprinses Amalia. © Photo News

Nederlandse prinses Amalia is nu officieel troonopvolger: “Van mij mogen ze de monarchie gerust afschaffen”

RoyaltyVandaag viert de Nederlandse kroonprinses Amalia haar 18de verjaardag. Een beslissend moment, want Amalia is vanaf nu oud genoeg om de troon te bestijgen en haar vader op te volgen. Maar wie is Amalia nu eigenlijk, en wat verwacht Nederland van haar? En heeft Amalia überhaupt wel zin in een leven als royal, met alle plichten en strikte protocollen die daarbij komen kijken? “Amalia heeft haar lot geaccepteerd, maar nog niet omarmd.”

22 reacties

 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  wesley netnem, 300 miljoen is nog geen 8x zoveel als 39 miljoen, hoe kom jij aan 100x? Bovendien zouden zonder een koningshuis die contracten ook bestaan.
 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  "überhaupt" Pas op zijn minst de woorden aan ipv de Nederlandse versie te kopiëren.
 • christian demeester

  1 maand geleden
  Monarchie is gewoon niet meer van deze tijd.
 • Max Illens

  1 maand geleden
  Dat een koningshuis voor de traditie blijft bestaan is geen probleem, maar dat die honderd miljoen euro per jaar kosten, inclusief enorme salarissen om wat te staan zwaaien voor de menigte is er teveel aan.
 • Bart Wierinckx

  1 maand geleden
  Diegene die krijgen, willen niet en diegene die willen, krijgen niet!
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.