Prinses Amalia tijdens het persgesprek tijdens Koningsdag op de High Tech Campus.
Volledig scherm
Prinses Amalia tijdens het persgesprek tijdens Koningsdag op de High Tech Campus. © ANP

Nederlandse kroonprinses Amalia studeert bijna af: “Ik wil dingen doen die ik straks niet meer kan doen”

RoyaltyDe Nederlandse kroonprinses Amalia (17) droomt van reizen over de wereld en ‘dingen doen die ik misschien over twintig jaar niet meer kan doen’. Dat vertelde ze in een persgesprek tijdens Koningsdag over haar toekomstplannen. Straks, na haar eindexamen, neemt ze een tussenjaar. “De gedachte aan even geen school...” Ook haar twee zussen, Alexia en Ariane, stalen de show. Zij spraken voor het eerst met de pers. 

7 reacties

 • roger boons

  2 jaar geleden
  hou dat voor uzelf mens , er is zoveel armoede in nederland , dus hou uw mond .
 • Patrick De pauw

  2 jaar geleden
  Dat zij de wereld wil afreizen?niet moeilijk als je het zelf niet moet betalen en met een hoop body garde mee en alle luxe!!papa is koning toch!in schrille contrast met de gewone jongeren natuurlijk?en een vette maandelijkse dotatie er bovenop!leuk toch blauw bloed hebben!hier in ons land hetzelfde toch?langs de kassa komen en hopla zet het maar op de rekening
 • nicole nys

  2 jaar geleden
  Toch niet meer van deze tijd, die koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen die, enkel door het nest waarin ze zijn geboren, zo ver verheven staan boven de 'gewone mensen' die er godbetert nog voor staan te juichen en te zwaaien. Een overblijfsel uit lang vervlogen tijden. Stilaan afschaffen dat anachronisme. Machthebbers moeten worden verkozen.
 • Guido Verlinden

  2 jaar geleden
  Rijke ouders,dan spreek je zo.!!
 • Geert Van de Moortele

  2 jaar geleden
  Dus weinig bijgeleerd op school maar in de hangmat blijven liggen tot ze haar dotatie van 1.5 miljoen euro per jaar krijgt net als onze troonopvolgster als ze 21 worden.