In Primo is te lezen hoe koning Willem-Alexander en koningin Maxima onder vuur liggen in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
In Primo is te lezen hoe koning Willem-Alexander en koningin Maxima onder vuur liggen in Nederland. © ANP

Nederlands koningspaar liep enorme imagoschade op tijdens corona: “De roep om de afschaffing van de monarchie wordt steeds groter”

RoyaltyZe golden jarenlang als het vrolijkste en het meest geëngageerde koningspaar ter wereld, maar koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49) worden nu beschouwd als arrogante yuppies die alle regels aan hun laars lappen. “De Nederlanders zijn klaar met hen”, zegt een royaltywatcher. “Ze hebben tijdens deze coronacrisis een ongelooflijke imagoschade opgelopen die nauwelijks nog te herstellen is.”

29 reacties

 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  Miljarden bezitten en toch jaarlijks van de regering nog ca een miljoen erbij krijgen.. bovendien geen belasting daarover betalen. Waarom dat geld niet naar de zorg.. zij hebben meer dan geld genoeg.
 • Hilde Weymeersch

  8 maanden geleden
  Een schande dat die koningshuizen nu nog bestaan. Zoveel armoede op de wereld. En zij leven gans hun leven in luxe en rijkdom.
 • Bert Thijs

  1 jaar geleden
  Erfopvolging als top op de staatsstructuur is sowieso een middeleeuws verschijnsel.
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Het Nederlandse koningshuis is ook buitengewoon rijk, met een geschat rapport van € 26 miljard
 • Jo Nijs

  1 jaar geleden
  Kijk, als ge iemand miljoenen geeft, moet ge achteraf niet komen klagen dat hij er een boot of huis van koopt. Zolang alles binnen budget is, doet hij ermee wat hij wil in principe. Renovaties op kosten van of services buiten budget (ie "bruikleen vliegtuig") dat zijn andere zaken natuurlijk. Maar dat heeft de regering zelf in handen.