Koning Maha Vajiralongkorn (69), beter bekend als Rama X.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Maha Vajiralongkorn (69), beter bekend als Rama X. © Anadolu Agency via Getty Images

Nadat hij 14 vliegtuigen vol kunst liet arriveren: vestigt omstreden Thaise koning zich definitief in Duitsland?

RoyaltyEind juli wordt de Thaise koning Rama X 70. Maar of hij die mijlpaal te midden van zijn onderdanen zal vieren, lijkt steeds onwaarschijnlijker. Er wordt gespeculeerd dat de koning plannen zou hebben om definitief naar Duitsland te verkassen, waar hij nu al het grootste deel van het jaar verblijft en een liederlijk leven leidt. En dat terwijl het protest tegen zijn bewind in zijn thuisland steeds grotere proporties blijft aannemen. 

10 reacties

 • Jan De Schutter

  1 jaar geleden
  Hoe kunnen we "monarchie" nog blijven verdedigen?
 • DANIËL VONCK

  1 jaar geleden
  Als hij zich voorgoed in Duitsland wil vestigen heeft Thailand geen residerende vorst meer, bijgevolg moet hij troonsafstand doen en moet er een nieuwe koning aangesteld worden. Duitsland zou ook zijn achterstallige belastingen moeten opeisen door zijn gigantische schatten te confisqueren.
 • Alex Cornil

  1 jaar geleden
  Het is aan de plaatselijke bevolking om daarover te oordelen. Waarom moeten wij als westerlingen ons in dit debat moeien? Als de Thai dit tolereren... What's the problem? Idem dito voor onze Russische vrienden: ieder volk krijgt de leiders die zij verdienen (aldanniet verkozen!) en/of verkiezen. Niet akkoord? Buiten die zwik: vrijheid pak je, die wordt je niet in de schoot geworpen...
 • Jan De Vos

  1 jaar geleden
  Nog een bewijs dat Koningen en Koninginnnen niet meer van deze tijd zijn, evenals dictators
 • Henri Demeer

  1 jaar geleden
  Alles confisceren en voor hem een retourbiljet