Prins Philip met z'n kleinzoon Harry op het balkon van Buckingham Palace in juni 2014.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Philip met z'n kleinzoon Harry op het balkon van Buckingham Palace in juni 2014. © Photo News

Na pijnlijk Oprah-interview en gespannen relaties: zorgt uitvaart voor verzoening tussen Harry en de royals?

RoyaltyDe begrafenis van prins Philip (99) draait komende zaterdag niet alleen om de overleden royal. Door de aanwezigheid van kleinzoon Harry, die getroebleerd is met de familie, wordt het een verzoeningspoging onder het oog van de hele wereld: kan de onmin met vader Charles en broer William worden bijgelegd? Het zou alvast niet de eerste keer zijn dat een begrafenis voor bemiddeling zorgt bij de Britse koninklijke familie: ook Elton John en Diana legden het zo bij.

7 reacties

 • Patrick Rasschaert

  1 maand geleden
  Is misschien ondanks het verlies van Philip de unieke gelegenheid om de lont uit het kruitvat te halen en op een serene manier de plooien glad te strijken. Er werden wonden geslagen langs beide zijden maar er zijn geen onoverkomelijke hindernissen mits een beetje goede wil langs beide zijden.
 • Mia Lammens

  1 maand geleden
  Wat een gelijkenis van harry met zijn opa, hopelijk zal hij leren uit het feit wat het betekent van een royal te zijn, en terug samen met zijn familie verder gaan
 • Rolande Vogt

  1 maand geleden
  Denk dat het heel goed is voor Harry dat Markel er niet bij is
 • Yvette Dekleermaeker

  1 maand geleden
  Als alleen kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen komen met hun respectievelijke partner zijn ze al met meer dan 30. De eredienstbedieners tellen ook mee in de 30 dus heel nieuwsgierig wie niet mag komen, Of misschien, en waarschijnlijker, gelden de regels niet voor hun !
 • Ann Verschueren

  1 maand geleden
  Wat daar gezegd wordt binnen vier muren zal wel binnen die muren blijven. De media kan daarover alleen maar gissen en proberen conclusies te trekken. de échte waarheid weten alleen de betrokkenen .
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"