Een blik op het buitenverblijf van koning Filip en Mathilde in Frankrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een blik op het buitenverblijf van koning Filip en Mathilde in Frankrijk. © BELGA/Vincent Duterne/Photo News - Fotomontage HLN

Na onrust op Île d'Yeu rond hun verbouwingen: welke buitenverblijven bezitten koning Filip en Mathilde?

RoyaltyDagenlang in cocktailbars hangen op exotische stranden? Daar heb je ons vorstenpaar nooit een plezier mee gedaan. Koning Filip (60) en Mathilde (48) verkiezen al jarenlang het eilandje Île d’Yeu – amper 23km2 groot –, als favoriete vakantiebestemming, al is daar nu pas écht veel om te doen. Zo leiden de verbouwingen aan hun vakantiehuis tot ophef: de lokale gemeenteraad protesteert tegen de plannen om het complex uit te breiden met een verblijf voor de koninklijke lijfwachten. Het doet meer dan ooit de vraag rijzen: welke vakantieverblijven bezitten koning Filip en Mathilde eigenlijk?

 1. Koning Filip en Mathilde laten buitenlandse vakantieplannen varen (maar trekken wél naar de Ardennen)
  Royalty

  Koning Filip en Mathilde laten buitenland­se vakantie­plan­nen varen (maar trekken wél naar de Ardennen)

  Voor de royaltyfans is het jaar na jaar uitkijken naar de foto’s van koning Filip (60) en Mathilde (48) op de latten in het Zwitserse Verbier. Traditiegetrouw nodigt het paleis een fotograaf uit om innige beelden te schieten in de sneeuw, maar dat zal dit jaar niet het geval zijn. Vanwege de coronacrisis heeft ons vorstenpaar beslist om deze winter in ons land te blijven, al zullen ze waarschijnlijk wél afzakken naar het koninklijk kasteel van Ciergnon in de Ardennen.
 2. REPORTAGE. Op visite op L’Ile d’Yeu waar buitenverblijf onze koning in lastig parket brengt: “Als we uitzondering gaan toestaan voor wie rijk en bemiddeld is, dan wordt het eiland voor de ‘bon chic, bon genre’”
  PREMIUM
  Royalty

  REPORTAGE. Op visite op L’Ile d’Yeu waar buitenver­blijf onze koning in lastig parket brengt: “Als we uitzonde­ring gaan toestaan voor wie rijk en bemiddeld is, dan wordt het eiland voor de ‘bon chic, bon genre’”

  10 vierkante meter te veel en gemeentepolitiek uit het boekje: koning Filip belandde deze week in een mediastormpje over zijn buitenverblijf op het charmante eilandje Île d’Yeu aan de Franse westkust. Storm in een glas water of heeft onze vorst plots last van een godcomplex? Antwoorden kregen we na een lange autorit en een korte oversteek met de ferry.
 1. Opletten geblazen voor naalden in sluikstort in ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Opletten geblazen voor naalden in sluikstort in ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?