Volledig scherm
© Photo News

Na jarenlange strijd om erkenning: Delphine Boël nu officieel prinses van België

Delphine Boël (52) is nu officieel prinses van België. Dat heeft het Brusselse hof van beroep beslist en is bevestigd aan VTM NIEUWS. Ze verandert meteen haar naam en neemt die van haar wettelijke vader aan: van Saksen-Coburg-Gotha. Koning Albert kan wel nog in Cassatie gaan. Intussen heeft haar advocaat laten weten dat Delphine verheugd is met het arrest. “Een juridische overwinning zal nooit de liefde van een vader vervangen, maar biedt een gevoel van gerechtigheid”, aldus meester Marc Uyttendaele. 

 1. Aan schandpaal genagelde minnares van Thaise koning voor het eerst weer gezien
  Royalty

  Aan schandpaal genagelde minnares van Thaise koning voor het eerst weer gezien

  Sineenat (35), de officiële bijvrouw van de Thaise koning Vajiralongkorn, heeft zaterdag in Bangkok haar comeback gemaakt. Bij een boeddhistische plechtigheid vergezelde ze het koningspaar en de twee dochters van Vajiralongkorn, de prinsessen Bajrakitiyabha en Sirvannavari. Het was de allereerste keer dat ‘Koi’ - zoals ze vaak wordt genoemd - in het openbaar verscheen sinds ze in augustus haar positie en titels terugkreeg.
 2. Verbannen zoon van Thaise koning ondergaat behandeling voor ongeneeslijke ziekte
  Royalty

  Verbannen zoon van Thaise koning ondergaat behande­ling voor ongenees­lij­ke ziekte

  Het gaat weer iets beter met Chakriwat Vivacharawongse (37), de derde zoon van de omstreden Thaise koning Vajiralongkorn en ook wel prins Chakriwat Mahidol genoemd. Hij zit midden in een chemokuur. De bijwerkingen belemmerden de afgelopen weken zijn werk voor het naar hem genoemde medisch informatiecentrum in New York, maar het gaat de goede kant op. “Ik voel me echt veel beter”, schreef Chakriwat zaterdag op Facebook.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement