Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Na jarenlange strijd om erkenning: Delphine Boël nu officieel prinses van België

Delphine Boël (52) is nu officieel prinses van België. Dat heeft het Brusselse hof van beroep beslist en is bevestigd aan VTM NIEUWS. Ze verandert meteen haar naam en neemt die van haar wettelijke vader aan: van Saksen-Coburg-Gotha. Koning Albert kan wel nog in Cassatie gaan. Intussen heeft haar advocaat laten weten dat Delphine verheugd is met het arrest. “Een juridische overwinning zal nooit de liefde van een vader vervangen, maar biedt een gevoel van gerechtigheid”, aldus meester Marc Uyttendaele. 

109 reacties

 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Al dat getoeter is te veel. een duistere wip van de koning , of het nu was met een adeldame of een prostituee is eigenlijk hetzelfde: het baarde een princes. Een koninklijk schot. Toch straffe kost als je het mij vraagt.
 • nicole desseyn

  2 jaar geleden
  Had ze het ook gedaan als haar biologische vader een gewoon werkmens was ik denk het niet ze wil enkel haar deel van de erfenis
 • pierre de smet

  2 jaar geleden
  En gaat ze nu als prinses de landstalen aanleren ? Of zal dat voor haar teveel gevraagd zijn . In ieder geval als ik ze moest tegenkomen zal ze mijn taal mogen spreken 't zal rap zijn sorry ik ken u niet en versta u niet .
 • André lernout

  2 jaar geleden
  Als ge naast de pot pist moet ge de gevolgen onder ogen zien in plaats van de schijnheiligaard uit te hangen.
 • Elfriede Accoe

  2 jaar geleden
  Ze krijgt wat ze verdient. Een pyrrusoverwinning noem ik dat. Ze heeft 2 vaders verloren, miljarden, de afkeer van de koninklijke familie en ze heeft nu een vierde deel van de erfenis en is ze " prinses "? Was het de moeite om voor te vechten. Het zegt waar zij en haar moeder voorstaan: WRAAK. Zouden ze dat nu echt vieren?
 1. “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Marie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis
  Play
  Royalty

  “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Ma­rie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis

  De best bekeken Telefacts-aflevering ooit, én een van de meest spraakmakende. ‘De keuze van Dany’ haalt vandaag de allereerste reportage met prinses Marie-Christine (71) vanonder het stof. Indertijd goed voor 1,7 miljoen kijkers, en ook nu blijft de openhartigheid van koning Filips tante ongezien. “Ze vertelde over haar scheiding en een verkrachting door een familielid. Zo openlijk spreken royals zelden of nooit”, blikt maker Peter Van Camp terug.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.