Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum van Dubai.
Volledig scherm
Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum van Dubai. © Reuters

Na de vluchtpoging van zijn vrouw en dochter: Emir van Dubai riskeert proces en sluit al zijn vrouwen op in paleis

RoyaltyDeze zomer kwam de Emir van Dubai, Mohammed bin Rashid al-Maktoum (70), in opspraak toen zijn vrouw prinses Haya haar koffers pakte en de benen nam naar Europa, naar eigen zeggen uit vrees voor haar eigen leven. Vorig jaar had ook zijn dochter Latifa al geprobeerd om Dubai te ontvluchten met een luxejacht. De sjeik wist die vluchtpoging te stoppen, maar dat komt hem wellicht nog duur te staan. De kapitein van het jacht waarmee prinses Latifa probeerde vluchten, is van plan de sjeik aan te klagen wegens het schenden van het internationaal recht. Maar daar legt de steenrijke emir zich blijkbaar niet zomaar bij neer.

29 reacties

 • Ruelens Patrick

  2 jaar geleden
  En dat is de ware islam dames en heren hier een import product maar dat beseffen we nog niet goed..
 • Toran Korshnah

  2 jaar geleden
  Een normale mens doet zoiets niet. Maar goed, steenrijk en normaal gaan hier niet direkt samen.
 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  Ik dacht dat ik een verhaal uit de middeleeuwen aan het lezen was.
 • Gert Lauwers

  2 jaar geleden
  Dégoutant sujet, die "emir". Die denkt nog dat hij in de middeleeuwen leeft en dat vrouwen zijn slaafjes zijn. Boycot zo'n achterlijke landen op alle vlakken, a.u.b.
 • Anne Geerts

  2 jaar geleden
  Iedereen zou daar weg moeten blijven!
 1. William en Kate nodigen BBC niet meer uit voor hun kerstconcert: “Dit is nog maar het topje van de ijsberg”
  Royalty
  7

  William en Kate nodigen BBC niet meer uit voor hun kerstcon­cert: “Dit is nog maar het topje van de ijsberg”

  Het ziet er niet goed uit voor de samenwerking tussen de Britse staatszender BBC en het lokale koningshuis. Nadat BBC de controversiële documentaire ‘The Princes and the Press’ uitzond, over de vete tussen prinsen William en Harry, weigeren de royals om in de toekomst nog met de zender samen te werken. William (39) en zijn echtgenote Kate (39) voegen meteen de daad bij het woord, en nodigen BBC niet uit voor hun jaarlijkse kerstconcert.
 2. Is dit de échte reden waarom prinses Haya op de vlucht sloeg voor emir van Dubai?
  Royalty

  Is dit de échte reden waarom prinses Haya op de vlucht sloeg voor emir van Dubai?

  Prinses Haya Bint al-Hussein - vrouw van sjeik Mohammed Al Maktoum, emir van Dubai - is uit vrees voor haar leven gevlucht naar de Britse hoofdstad. Ze zou samen met haar twee kinderen ondergedoken zijn in een villa van ruim 85 miljoen vlakbij Kensington Palace in Londen. Volgens koninklijke bronnen sloeg de prinses op de vlucht omdat de sjeik ervan overtuigd is dat Haya een romance beleefde met de bodyguard.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Prinses Charlène woont nationale feestdag in Monaco niet bij: “Ze herstelt op geheime locatie van mysterieuze aandoening”
  Royalty
  2

  Prinses Charlène woont nationale feestdag in Monaco niet bij: “Ze herstelt op geheime locatie van mysterieu­ze aandoening”

  Ze is dan wel teruggekeerd naar Monaco, maar de inwoners van de dwergstaat zullen prinses Charlène (43) niet meteen in het straatbeeld zien verschijnen. De echtgenote van prins Albert (63) moet volgens het hof nog steeds rusten. Daardoor mist ze enkele plechtigheden, waaronder de nationale feestdag op 19 november. Volgens de Duitse krant Bild herstelt de prinses van een mysterieuze aandoening op een geheime locatie.