Prins William en zijn gezin wonen in een luxueus appartement in Kensington Palace.
Volledig scherm
Prins William en zijn gezin wonen in een luxueus appartement in Kensington Palace. © Getty Images

Mysterie in Kensington Palace: lijk uit meer voor woonst van prins William en Kate gehaald

RoyaltyEen lijk in Kensington Palace, het klinkt als het plot van een Agatha Christie-roman. Toch gebeurde het vorige week in Londen: uit het meer voor het paleis, waar onder meer prins William woont, werd een lichaam opgevist. De plaatselijke instanties krabben met de handen in het haar.

 1. Duitsland tikt omstreden Thaise koning op de vingers na voortdurend protest
  Royalty

  Duitsland tikt omstreden Thaise koning op de vingers na voortdu­rend protest

  In Thailand werd hij al uitgespuwd door een deel van de bevolking, maar de Thaise koning Vajiralongkorn (60) - beter bekend als koning Rama X - is nu ook in Duitsland in verlegenheid gebracht. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, stelde in het parlement dat de vorst zijn koninklijke plichten onmogelijk vanuit Duitsland kan uitvoeren. Een reactie die er komt na maanden van voortdurend protest tegen het verblijf van Vajiralongkorn in een luxehotel.
 2. Nieuwe documentaire onthult: “Prinses Diana vond Charles incapabel om koning te worden”
  Royalty

  Nieuwe documentai­re onthult: “Prinses Diana vond Charles incapabel om koning te worden”

  De Britse prinses Diana wou dat haar echtgenoot Charles een stap opzij zou zetten als erfgenaam omdat ze hem niet capabel vond om koning te worden. Dat vertelde ze in 1995, twee jaar voor haar dood, aan Max Hastings, journalist bij de Britse krant Daily Telegraph. Ze verklaarde toen ook dat haar huwelijk een hel was. De onthullingen zijn nu te zien in de nieuwe documentaire ‘Diana: The Truth Behind the Interview’.
 1. Verguisde minnares van Spaanse Juan Carlos slaat terug: “Koningin Sofia bracht hem zélf mee ten val”
  PREMIUM
  Royalty

  Verguisde minnares van Spaanse Juan Carlos slaat terug: “Koningin Sofia bracht hem zélf mee ten val”

  De Spaanse ex-koning Juan Carlos (82) slijt zijn dagen momenteel in Abu Dhabi, in het gezelschap van Marta Gayá (71), die al dertig jaar aan z’n noden tegemoetkomt. Ondertussen schiet één van zijn voormalige minnaressen, prinses Corinna zu Sayn-Wittgenstein (56), op alles wat beweegt. In het bijzonder op koningin Sofia (81), die zij als het brein ziet achter de ondergang van de Spaanse ex-vorst. “Ze wilde haar zoon Felipe op de troon, enkel om zélf meer invloed te kunnen uitoefenen.”