Sybille de Selys Longchamps.
Volledig scherm
PREMIUM
Sybille de Selys Longchamps. © PETER MAENHOUDT

Moeder hoopt dat zaak-Delphine snel wordt afgehandeld: “Hoe mijn dochter nu heet? Geen idee”

Een witte pyjama met kleine hertjes op. Dat ligt er bij mama thuis onder de kerstboom voor Delphine. Sybille de Selys Longchamps hoopt dat na het arrest van het Hof van Cassatie het juridisch getouwtrek over de afstamming van haar dochter ophoudt. En dat het dossier in 2020 "snel en waardig" wordt afgehandeld. "Dat wens ik Delphine. En de koning."

 1. Royaltykenners verbaasd, maar vol lof over ontmoeting koning Filip en Delphine: “Een heel groots gebaar”
  Play
  Royalty

  Royaltyken­ners verbaasd, maar vol lof over ontmoeting koning Filip en Delphine: “Een heel groots gebaar”

  Koning Filip (60) heeft voor het eerst zijn halfzus Delphine (52) ontmoet. De koning en de buitenechtelijke dochter van koning Albert hadden vorige week vrijdag een “warm gesprek”, zo laten ze weten in een verklaring. De koning en Delphine, die zich na jaren van tegenwerking door Albert sinds begin deze maand prinses mag noemen, spraken elkaar “over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses”. Royaltykenners reageren verbaasd, maar vol lof op de ontmoeting.
 2. Intimi vragen begrip voor de koningin in zaak-Delphine: “Paola is ook een slachtoffer”
  PREMIUM
  Royalty

  Intimi vragen begrip voor de koningin in zaak-Delphine: “Paola is ook een slachtof­fer”

  Het onmogelijk geachte is geschied: Delphine Boël is voortaan Hare Koninklijke Hoogheid prinses Delphine van België. Een morele triomf tegen alle verwachtingen in, maar één ‘slachtoffer’ van de slag om de erkenning van Delphine als dochter van Albert II wordt over het hoofd gezien, vinden intimi: koningin Paola. “Men vergeet de vrouw aan wie al jaren het bestaan wordt opgedrongen van een kind dat het hare niet is.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement