AP
Volledig scherm
© AP

Mis niets van de begrafenis van Queen Elizabeth: vandaag vanaf 7 uur op HLN.be en in een extra ‘VTM Nieuws’

RoyaltyTien dagen na haar overlijden nemen de Britten vandaag definitief afscheid van Queen Elizabeth II. De dag begint om 9 uur Belgische tijd, wanneer de poorten van Westminster Abbey opengaan, en eindigt in beperkte kring, zonder televisiecamera’s, in de King George VI Memorial Chapel. Daar zal de koningin worden bijgezet in het familiegraf.

 1. 50 jaar geleden brak ze zijn hart, nu zet Charles voor haar zijn zoon aan de deur: de grote triomf van Queen Camilla
  PREMIUM
  Royalty
  10

  50 jaar geleden brak ze zijn hart, nu zet Charles voor haar zijn zoon aan de deur: de grote triomf van Queen Camilla

  De kleinkinderen van Camilla (75) worden getipt voor een opvallende rol op de kroning van koning Charles III (74) in mei, en zijzelf zou nadien simpelweg door het leven gaan als ‘de Queen’. De ultieme overwinning van de voormalige minnares, die Charles precies 50 jaar geleden tot wanhoop dreef. Nu is haar positie zo sterk dat de koning zijn eigen zoon uit Frogmore Cottage zette omdat hij haar aanviel. De kroniek van Camilla’s onmogelijk geachte zegetocht. “Ze papte aan met Charles om haar man een lesje te leren.”
 2. Nu hij Harry én Andrew uit hun huizen zet: familie keert zich tegen Charles door “wrede wraakoefening”
  PREMIUM
  ROYALTY

  Nu hij Harry én Andrew uit hun huizen zet: familie keert zich tegen Charles door “wrede wraakoefe­ning”

  “Not my king!” Overal waar koning Charles (74) zich laat zien, wordt hij begroet door manifestanten. Het volk staat niet als één blok achter hun koning, en zelfs zijn eigen familie lijkt hem de rug te keren, nu na Harry (38) ook Andrew (63) de sleutels van z’n huis moet inleveren, aldus ‘Dag Allemaal’. En het zijn niet enkel de vele schandalen rond Andrew die maakten dat de Britse koning zijn broer aan de deur zet.
 3. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 1. Niet bij zijn familie, in Groot-Brittannië of zelfs in Hollywood: Harry en Meghan lijken nergens meer welkom
  PREMIUM
  Royalty

  Niet bij zijn familie, in Groot-Brittannië of zelfs in Hollywood: Harry en Meghan lijken nergens meer welkom

  “Harry dreigt steeds meer verbannen te worden uit zijn eigen familie”, zegt lady Victoria Hervey (46), Britse socialite en vriendin van koning Charles (74). “En dat is puur door zijn eigen sabotage.” In Groot-Brittannië heeft hij inmiddels geen huis meer, want Frogmore Cottage moest hij afgeven aan zijn oom, prins Andrew. En ook in Hollywood krijgen prins Harry (38) en z’n vrouw Meghan Markle (41) alsmaar meer commentaar. Zowel van het grote publiek als van de grote sterren. Zijn ze dan nergens meer welkom?
 2. Prinses Madeleine van Zweden zwicht onder kritiek en keert terug uit Florida: “Ze rukt kinderen weg uit veilige omgeving”
  PREMIUM
  Royalty
  3

  Prinses Madeleine van Zweden zwicht onder kritiek en keert terug uit Florida: “Ze rukt kinderen weg uit veilige omgeving”

  “Ze ontvlucht haar koninklijke plichten.” De Zweden portretteren haar als een luie prinses en het Zweedse hof is haar non-stop verhuizingen naar het buitenland beu: prinses Madeleine (41) krijgt bakken kritiek over zich heen. In het verleden heeft de prinses - ondanks alle commentaar - altijd precies gedaan wat ze wou, maar nu lijkt Madeleine toch te buigen naar de wil van haar familie... en die van het Zweedse volk. Waarom laat ze net nu haar hele leven, en dat van haar man Chris en de kinderen, in Miami vallen?