Prins Andrew
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Andrew © EPA

Miljoenen verduisterd, prostitutie en een agressieve hond: ook deze royals botsten al tegen de arm der wet

RoyaltyDe FBI wil de Britse prins Andrew dringend aan de tand voelen over zijn relaties met pedofiel Jeffrey Epstein en de voormalige Spaanse koning Juan Carlos leeft in ballingschap. De twee royals zijn met een rotvaart van hun sokkel gedonderd, al zijn ze lang niet de eerste koninklijke figuren in het vizier van het gerecht. Van vrij ‘onschuldige’ steekpenningen tot een moordproces: ook deze gekroonde hoofden zijn allerminst heilige boontjes.

 1. Intimi vragen begrip voor de koningin in zaak-Delphine: “Paola is ook een slachtoffer”
  PREMIUM
  Royalty

  Intimi vragen begrip voor de koningin in zaak-Delphine: “Paola is ook een slachtof­fer”

  Het onmogelijk geachte is geschied: Delphine Boël is voortaan Hare Koninklijke Hoogheid prinses Delphine van België. Een morele triomf tegen alle verwachtingen in, maar één ‘slachtoffer’ van de slag om de erkenning van Delphine als dochter van Albert II wordt over het hoofd gezien, vinden intimi: koningin Paola. “Men vergeet de vrouw aan wie al jaren het bestaan wordt opgedrongen van een kind dat het hare niet is.”
 2. Mario Danneels, die het bestaan van Delphine onthulde, blikt terug op 21 stormachtige jaren: “Ik kan niet anders dan trots zijn”
  PREMIUM
  Royalty

  Mario Danneels, die het bestaan van Delphine onthulde, blikt terug op 21 stormachti­ge jaren: “Ik kan niet anders dan trots zijn”

  Van ‘Je bent mijn dochter niet!’ tot ‘Het was een warme ontmoeting’: dat is het verschil tussen koning Albert II en zijn zoon. Koning Filip heeft op Laken uitgebreid kennisgemaakt met prinses Delphine en haar binnen de familie verwelkomd. Die ontmoeting dwong zo zelfs Albert uit zijn stilzwijgen. Onze royaltywatcher Mario Danneels, die in 1999 Delphines bestaan onthulde, blikt terug op 21 stormachtige en vaak pijnlijke jaren.