Prinses Alexia gaat studeren aan het UWC Atlantic College in Wales
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Alexia gaat studeren aan het UWC Atlantic College in Wales © Fotomontage HLN, beelden ANP, EPA

Met vier op de kamer en een avondklok: ook Nederlandse Alexia trekt naar ‘prinsessenschool’ in Wales

RoyaltyZe zal normaal gesproken nooit zijn opvolger worden, maar toch treedt de Nederlandse prinses Alexia (15) in de voetsporen van haar vader, koning Willem-Alexander. Net als hij rondt ze haar middelbare school af aan het prestigieuze Atlantic College in Wales, waar ook ‘onze’ kroonprinses Elisabeth op de schoolbanken zat en de Spaanse prinses Leonor studeert. Tijd voor een uitgebreide verkenning van het Welshe kustdorpje St Donats, waar de toekomstige groten der aarde zo goed als geen privacy hebben en zich aan strenge schoolregels moeten houden.

116 reacties

 • nathalie parthoens

  7 maanden geleden
  @Phil Duncan: en toch is België één van de betere landen in scholing! Als ik vergelijk wat mijn Britse partner voor lessen kreeg in vergelijking met mij in België, staan wij wel heel veel streepjes voor!
 • Phil Duncan

  7 maanden geleden
  Het zegt ook veel over het vertrouwen in onderwijs in eigen land volgens de koningshuizen . Liever in het buitenland dan in eigen land .
 • Cecarine De Smet

  3 jaar geleden
  Ja se, dat is het verschil he in een gewone burgerswieg terecht komen of in een gouden wieg terecht komen. Koningshuis mag van mijn part afgeschaft worden, kost ons heel veel geld voor deze shows
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  3 jaar geleden
  Tja, beste Jan Pauwels, voor 2.500 euro per dag wil ik ook graag aan vrijwilligerswerk doen. Maar met de huidige stand van zaken verbiedt mijn bankrekening mij van vrijwilligerswerk te doen…
 • Linda Pieters

  3 jaar geleden
  Veel succes Elizabeth, ik hoop dat het een leuke en leerrijke tijd mag worden.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Druk om de ‘royal racist’ te noemen stijgt gevoelig: “Harry en Meghan hebben een loopje genomen met de waarheid”
  PREMIUM
  Royalty

  Druk om de ‘royal racist’ te noemen stijgt gevoelig: “Harry en Meghan hebben een loopje genomen met de waarheid”

  “Er werden vragen gesteld over de huidskleur van Archie, en wat dat mogelijk zou betekenen voor het koningshuis.” Het was een ware bom die prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (40) in maart lieten vallen tijdens hun beruchte Oprah-interview. Sindsdien is de jacht op de zogenaamde ‘royal racist’ geopend, voorlopig nog zonder enig succes. Integendeel, uit steeds meer hoeken weerklinkt de felle verdediging van Queen Elizabeth en haar achterban, terwijl het koppel zich in stilzwijgen hult: “Ik weet waar het over gaat, en ze hebben het volledig verkeerd voorgesteld.”
 2. Thomas Markle haalt opnieuw uit naar Harry en Meghan: “Ze beroven hun kinderen van hun grootouders”
  Royalty
  5

  Thomas Markle haalt opnieuw uit naar Harry en Meghan: “Ze beroven hun kinderen van hun grootou­ders”

  Thomas Markle (77), de vader van hertogin Meghan (40), heeft opnieuw uitgehaald naar zijn dochter. Dit keer deed hij dat in een interview met een Australische televisiezender. De man is naar eigen zeggen boos omdat prins Harry (36) en Meghan hun kinderen weghouden bij hun grootouders. “Het is niet eerlijk dat Archie en Lilibet Charles, Camilla en mij nooit hebben ontmoet."