Prins Harry en Meghan Markle.
Volledig scherm
Prins Harry en Meghan Markle. © EPA

Merendeel van Britten vindt dat Harry en Meghan koninklijke titels moeten afgeven: “En ze moeten zwijgen over politiek”

RoyaltyHet Britse hof moet de koninklijke titels van prins Harry (36) en Meghan Markle (39) afnemen. Dat vindt 68 procent van de deelnemers aan een opiniepeiling van het Britse maandblad Tatler. De twee mogen zich nu nog altijd hertog en hertogin van Sussex noemen. 

 1. Zo liep het mis tussen prins Harry en de rest van de familie: “Niet onmogelijk dat Meghan en Harry terugkeren naar Engeland”
  PREMIUM
  Royalty

  Zo liep het mis tussen prins Harry en de rest van de familie: “Niet onmogelijk dat Meghan en Harry terugkeren naar Engeland”

  Britse prins-rebel huwt sympathieke Amerikaanse actrice en het droomkoppel steelt de harten van alle mensen: het was te mooi om waar te kunnen zijn. Harry en Meghan ontsnapten twee jaar na hun sprookjeshuwelijk al uit hun gouden kooi, en braken met de andere Britse royals. Op zoek naar hun vrijheid belandden ze in Los Angeles. Waar liep het verkeerd? En komt het nog goed met de Queen? In ‘Op Zoek naar Vrijheid’ reconstrueren royaltykenners Omid Scobie en Carolyn Durand het verhaal van Harry en Meghan. “Kate en William rolden de rode loper uit voor hen, zeiden ze. Maar ik vond geen enkel voorbeeld van hoe ze dat dan deden”, zegt Omid Scobie.
 2. Hoe Menno de vakantie van de Nederlandse royals binnen 3 uur verpestte: “De Oranjes zijn niet blij met mij”
  PREMIUM
  Royalty

  Hoe Menno de vakantie van de Nederland­se royals binnen 3 uur verpestte: “De Oranjes zijn niet blij met mij”

  Hij maakt er al jaren een sport van om de vliegreizen van koning Willem-Alexander (53) tot in detail in kaart te brengen. De vakantieblunder die het Koningshuis gisteren in ernstige verlegenheid bracht, is voor hem de kers op de taart. “Ik was de eerste in Nederland die het regeringsvliegtuig van de Oranjes opmerkte. Daarna ging het balletje pas rollen”, zegt regeringsvliegtuigspecialist Menno Swart trots tegen het AD.
 3. Nederlandse prinsessen Amalia en Alexia dinsdagavond pas terug van vakantie in Griekenland: “Niet genoeg tickets voor hele gezin”
  Royalty

  Nederland­se prinsessen Amalia en Alexia dinsdag­avond pas terug van vakantie in Grieken­land: “Niet genoeg tickets voor hele gezin”

  De Nederlandse koning Willem-Alexander (53) en z’n vrouw Máxima (49) keerden afgelopen weekend terug van vakantie zonder dochters Amalia (16) en Alexia (15). De prinsessen zijn pas dinsdagavond teruggevlogen uit Griekenland omdat er niet genoeg tickets waren voor het hele gezin. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst aan de krant AD. De koning brak abrupt z’n vakantie af na een stortvloed aan kritiek.