BSRagency BSR Agency/EPA - Fotomontage HLN
Volledig scherm
© BSRagency BSR Agency/EPA - Fotomontage HLN

‘Megxit’-spanningen bereiken nieuw hoogtepunt: “Queen is kapot van verdriet en wil prins Harry redden”

RoyaltyDe ‘breuk’ tussen prins Harry (35) en Meghan Markle (38) en de Britse monarchie staat nu echt voor de deur. Op 31 maart leggen de twee officieel hun koninklijke verplichtingen neer, waarna een overgangsperiode van twaalf maanden volgt. De ‘stap opzij’ van Harry en Meghan gaat gepaard met heel wat strubbelingen, en dat lijkt er in de nabije toekomst niet beter op te worden. Volgens koninklijke experten blijft de wrevel over het gebruik van het woord ‘royal’ én de enorme beveiligingskosten de kloof enkel groter maken.

41 reacties

 • Maria Scheuts

  3 jaar geleden
  Schaf heel dat profitariaat gewoon af.
 • Manuela Lespagnard

  3 jaar geleden
  Inderdaad, ik ben het eens: Royals behoren niet meer tot deze tijden. Na de Queen kunnen ze er voor mijn part mee ophouden. Ook in de rest van de landen waar ze nog een monarchie hebben. Die koningen en koniginnen weten toch niks van politiek af.
 • Elle Devee

  3 jaar geleden
  Er zijn er die nog altijd niet begrijpen wat het echte probleem is. Niet dat hij op eigen benen wil staan, maar in feite net dat hij dat niet wil en enkel doet alsof. Voordelen van de Royal zonder de verplichtingen. Als je A zegt moet je ook B zeggen.
 • Eric Van den Bergh

  3 jaar geleden
  Onwaarschijnlijk hoe hij gemanipuleerd wordt door markle.
 • Chrisje Van Staeyen

  3 jaar geleden
  Ze willen enkel de voordelen maar niet de minder leuke dingen. Het is ofwel Royal met alle voor- en nadelen ofwel gewone burger zoals alle gewone mensen. Ik vind dat ze het nogal hoog in hun bolleke hebben.
 1. Van wereldleiders tot wetenschappers: koning Filip en koningin Mathilde ontmoeten invloedrijke personen tijdens WEF
  Royalty

  Van wereldlei­ders tot wetenschap­pers: koning Filip en koningin Mathilde ontmoeten invloedrij­ke personen tijdens WEF

  Koning Filip en koningin Mathilde vertoeven in het Zwitserse Davos, waar ze het Wereld Economisch forum (WEF) bijwonen. Dat is een jaarlijkse bijeenkomst van internationale politici, CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, intellectuelen, journalisten en royals. Een ideale gelegenheid voor invloedrijke personen om elkaar te ontmoeten en wat bij te praten. En daar maakt ook ons vorstenpaar lustig gebruik van. Hieronder alvast een overzicht van hun meest opmerkelijke ontmoetingen.
 1. Gestreken veters en baden in Spa Reine: dit zijn de gekste grillen van de royals
  PREMIUM
  Royalty

  Gestreken veters en baden in Spa Reine: dit zijn de gekste grillen van de royals

  In de Argentijnse pers is een opvallend verhaal opgedoken over koningin Máxima. Jaren geleden, tijdens een vakantie in haar geboorteland, zou een chef-kok omwille van haar een uitbrander hebben gekregen. De Nederlandse vorstin had zin in empanadas, maar die waren helaas niet voorradig. Koningin Máxima zou dan ook “notoir kieskeurig” zijn, al verbleken haar eisen bij de bizarre grillen van andere royals. Van verboden wasmachines tot stoffelijke resten in je ziekbed: geniet mee van hun excentrieke fratsen.