Meghan Markle.
Volledig scherm
Meghan Markle. © EPA

Meghan Markle wint kort geding tegen tabloid na publicatie van privébrief aan vader: “De schade die ze aangericht hebben, is groot”

RoyaltyMeghan Markle (39), de echtgenote van prins Harry (36), heeft donderdag een kort geding gewonnen tegen Associated Newspaper Limited (ANL), de uitgeverij van onder andere de tabloid Mail on Sunday. De hertogin van Sussex spande die aan nadat de krant een persoonlijke brief aan haar vader publiceerde. “Een inbreuk op m’n privacy”, volgens Meghan. Rechter Mark Warby van het Londense hooggerechtshof volgde die stelling: “Markle kon verwachten dat de inhoud van de brief privé zou blijven.”

3 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 weken geleden
  DE schade is groot en de schadeloosstelling nog groter.
 • willy zachel

  3 weken geleden
  Persoonlijke brieven zijn over duidelijk privaat dat publiceren is een grove schending van privacy Een forse financiële schadevergoeding zou hier terecht zijn !
 • johan fransaert

  3 weken geleden
  het woord privé zegt alles je kan niet zomaar brieven zonder toestemming openbaar maken! die Engelse tabloids denken dat de wetten op hen niet van toepassing zijn.
 1. Queen is Harry en Meghan te slim af en spreekt natie toe enkele uren voor hun explosieve interview bij Oprah Winfrey
  Royalty
  16

  Queen is Harry en Meghan te slim af en spreekt natie toe enkele uren voor hun explosieve interview bij Oprah Winfrey

  Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) zijn in snelheid gepakt door Queen Elizabeth (94). De Britse koningin gaat op 7 maart namelijk de natie toespreken enkele uren vooraleer de hertog en hertogin van Sussex hun nu al controversiële interview geven bij Oprah Winfrey (67). “Op die manier wil ze de eenheid van de koninklijke familie benadrukken”, klinkt het in Britse media.
 2. “Ik zat achter die in scène gezette paparazzifoto’s van haar vader”: deze bekentenissen goot Meghan Markle's halfzus in haar boek
  PREMIUM
  Royalty

  “Ik zat achter die in scène gezette paparazzifoto’s van haar vader”: deze bekentenis­sen goot Meghan Markle's halfzus in haar boek

  Samantha Markle (56), de uitgesproken halfzus van Meghan (39), heeft deze week haar veelbesproken biografie uitgebracht over haar relatie met de hertogin. Al sinds Meghan een relatie begon met de prins spuwt Samantha voortdurend haar gal in de media, en ook nu belooft Samantha haar lezers dat de “waarheid vreemder is dan fictie.” Hoewel het volgens de Britse tabloids duidelijk is dat het om een ‘pestbiografie’ gaat, wil Samantha net benadrukken dat dat niet het geval is. “In tegenstelling tot alle roddels en nieuwsberichten, is mijn boek nooit bedoeld om mijn zus aan te vallen”, stelt ze. Maar wat staat er nu eigenlijk écht in dat boek?
 1. Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"
  Play

  Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren