Koning Filip en Mathilde eerder deze maand.
Volledig scherm
Koning Filip en Mathilde eerder deze maand. © Photo News

Meer budget voor het hof in 2021: dit betaalt iedere Belg voor de monarchie

RoyaltyDe kosten van de Belgische monarchie zijn dit jaar fors gestegen, in vergelijking met de voorgaande jaren. Zo werd voor dit jaar een budget voorzien van zo’n 37 miljoen euro, maar blijkt dat niet voldoende om alle kosten te dekken. Daardoor is een extra injectie van zo’n 2,5 miljoen euro nodig, schrijven de kranten van SudPresse. 

210 reacties

 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Ah ja natuurlijk want de oudste dochter moet toch aan Oxford kunnen studeren. Het klootjesvolk zal wel betalen zoals wel meer voor de rekening van het plebs is.
 • viviane Devos

  1 jaar geleden
  3,49 euro per jaar daar gaan we niet armer van worden he
 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  een relict uit lang vervlogen middeleeuwen dat al lang had afgeschaft moeten worden in deze moderne samenleving maar in stand wordt gehouden door al wie daar mee op teert !
 • Robin De Clerck

  1 jaar geleden
  Liever een koningshuis dan een president !
 • André Gijbels

  1 jaar geleden
  Een koningshuis is nog altijd goedkoper dan een President,
 1. Bijna 150.000 euro per jaar aan leergeld alleen: zo studeren de kinderen van koning Filip en Mathilde
  PREMIUM
  Royalty

  Bijna 150.000 euro per jaar aan leergeld alleen: zo studeren de kinderen van koning Filip en Mathilde

  Verandering op til voor de kinderen van koning Filip (61) en Mathilde (48). Kroonprinses Elisabeth (19) gaat studeren aan het Lincoln College in het Verenigd Koninkrijk, en ook haar broer Gabriël (18) trekt naar het VK voor een opleiding aan het National Mathematics and Science College. Een dure aangelegenheid voor de meeste gezinnen, maar koning Filip en Mathilde kunnen hun kinderen natuurlijk alle kansen bieden op een mooie toekomst. Dit zijn de studieplannen van de Belgische koningskinderen én de prijskaartjes die eraan vasthangen.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.