Koning Filip en Mathilde eerder deze maand.
Volledig scherm
Koning Filip en Mathilde eerder deze maand. © Photo News

Meer budget voor het hof in 2021: dit betaalt iedere Belg voor de monarchie

RoyaltyDe kosten van de Belgische monarchie zijn dit jaar fors gestegen, in vergelijking met de voorgaande jaren. Zo werd voor dit jaar een budget voorzien van zo’n 37 miljoen euro, maar blijkt dat niet voldoende om alle kosten te dekken. Daardoor is een extra injectie van zo’n 2,5 miljoen euro nodig, schrijven de kranten van SudPresse. 

211 reacties

 • eli bosch

  3 weken geleden
  Ah ja natuurlijk want de oudste dochter moet toch aan Oxford kunnen studeren. Het klootjesvolk zal wel betalen zoals wel meer voor de rekening van het plebs is.
 • viviane Devos

  4 weken geleden
  3,49 euro per jaar daar gaan we niet armer van worden he
 • Jean Schepens

  4 weken geleden
  een relict uit lang vervlogen middeleeuwen dat al lang had afgeschaft moeten worden in deze moderne samenleving maar in stand wordt gehouden door al wie daar mee op teert !
 • Robin De Clerck

  1 maand geleden
  Liever een koningshuis dan een president !
 • André Gijbels

  1 maand geleden
  Een koningshuis is nog altijd goedkoper dan een President,
 1. Bijna 150.000 euro per jaar aan leergeld alleen: zo studeren de kinderen van koning Filip en Mathilde
  PREMIUM
  Royalty

  Bijna 150.000 euro per jaar aan leergeld alleen: zo studeren de kinderen van koning Filip en Mathilde

  Verandering op til voor de kinderen van koning Filip (61) en Mathilde (48). Kroonprinses Elisabeth (19) gaat studeren aan het Lincoln College in het Verenigd Koninkrijk, en ook haar broer Gabriël (18) trekt naar het VK voor een opleiding aan het National Mathematics and Science College. Een dure aangelegenheid voor de meeste gezinnen, maar koning Filip en Mathilde kunnen hun kinderen natuurlijk alle kansen bieden op een mooie toekomst. Dit zijn de studieplannen van de Belgische koningskinderen én de prijskaartjes die eraan vasthangen.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.