Reuters, epa
Volledig scherm
© Reuters, epa

Máxima spreekt vol vuur bij Verenigde Naties

Verenigde NatiesKoningin Máxima heeft in New York gesproken op een interne vergadering in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Zij deed dit in haar functie als speciale pleitbezorger voor financiële- en ontwikkelingszaken van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

 1. Put your hands up! Willem-Alexander en Máxima kruipen achter draaitafel in Chicago

  Put your hands up! Wil­lem-Alexan­der en Máxima kruipen achter draaitafel in Chicago

  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich gisterenavond in Chicago van hun coolste kant laten zien. Het koningspaar verraste de house- en danceliefhebbers van de 'Windy City' door swingend op het podium te verschijnen tijdens een dreunend miniconcert na afloop van een masterclass elektronische dansmuziek. Koning, koningin, hofhouding en een deel van de handelsmissie onder aanvoering van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) lieten zich in het Jay Pritzker Pavillion niet onbetuigd en de honderden dansende Amerikanen juichten het toe.
 2. IN BEELD. Koning Filip en zijn gezin wonen ‘coronaveilig’ Te Deum bij in Brussel
  Play
  Royalty
  16

  IN BEELD. Koning Filip en zijn gezin wonen ‘coronavei­lig’ Te Deum bij in Brussel

  De koninklijke familie heeft woensdag het traditionele Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal, naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat gebeurde in aanwezigheid van koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen Elisabeth (18), prins Gabriel (17), prins Emmanuel (15) en prinses Eléonore (12). Door de coronacrisis werd dit jaar gesleuteld aan de opzet: er was minder publiek aanwezig en er werd ruime afstand gehouden tussen de aanwezigen.