Delphine
Volledig scherm
PREMIUM
Delphine © EPA

Mario Danneels, die het bestaan van Delphine onthulde, blikt terug op 21 stormachtige jaren: “Ik kan niet anders dan trots zijn”

RoyaltyVan ‘Je bent mijn dochter niet!’ tot ‘Het was een warme ontmoeting’: dat is het verschil tussen koning Albert II en zijn zoon. Koning Filip heeft op Laken uitgebreid kennisgemaakt met prinses Delphine en haar binnen de familie verwelkomd. Die ontmoeting dwong zo zelfs Albert uit zijn stilzwijgen. Onze royaltywatcher Mario Danneels, die in 1999 Delphines bestaan onthulde, blikt terug op 21 stormachtige en vaak pijnlijke jaren.

 1. Prinses Delphine nog nooit zo rechtuit: “Albert explodeerde: ‘Bel me nooit meer op, jij bent mijn dochter niet!”
  PREMIUM
  Royalty

  Prinses Delphine nog nooit zo rechtuit: “Albert explodeer­de: ‘Bel me nooit meer op, jij bent mijn dochter niet!”

  Dat Delphine (52) niet langer Boël heet, maar wel van Saksen-Coburg, én voortaan als prinses door het leven gaat, haalt ook in het buitenland de krantenkoppen. Het Australische tv-programma ‘60 minutes’ - de lokale variant van ‘Telefacts’ - had aandacht voor het verhaal en wist ‘onze’ gloednieuwe prinses te strikken voor een uitgebreid interview. En het moet gezegd: nooit eerder sprak Delphine zo rechtuit over de situatie met haar vader. “Het was tijdens de afgelopen jaren extreem ongemakkelijk voor mij, het kamp van Albert en zijn advocaten deed verschrikkelijk. Ik zal de liefde van mijn vader niet krijgen, en misschien ook niet van mijn broers en zussen. Maar ik voel me nu wel geaccepteerd en ik herleef.”
 1. Siska Schoeters te gast in 'Het huis': "Ik zag mezelf niet graag"
  Play

  Siska Schoeters te gast in 'Het huis': "Ik zag mezelf niet graag"

 2. Erik Van Looy verwelkomt actrice Jennifer Heylen in 'De Slimste Mens Ter Wereld'
  Play
  De Slimste Mens Ter Wereld

  Erik Van Looy verwelkomt actrice Jennifer Heylen in 'De Slimste Mens Ter Wereld'