Erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie
Volledig scherm
Erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie © Instagram

Luxemburgse royals verwelkomen een nieuwe prins

RoyaltyIn het Groothertogdom Luxemburg is maandag een nieuwe prins geboren. De kleine spruit kreeg de naam François en is derde in lijn voor de troonopvolging.

 1. Gedemotiveerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen
  Jobat

  Gedemoti­veerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen

  Volgens de recentste cijfers van het Salariskompas van Jobat.be is werken voor de overheid geen slecht idee. Onze overheid staat immers op de vijfde plaats in de rankschikking van de best betalende sectoren én de sectoren waar de medewerkers het gelukkigst zijn in hun professionele leven. Ambtenaren kampen echter wel met heel wat hardnekkige vooroordelen. Kloppen die? Kara Roggeman van de FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) geeft haar mening over zes hardnekkige clichés die circuleren over werken bij de overheid.
 2. “Ze moest het geflirt met Anne Boleyn elke dag doorstaan, het brak haar hart”: het tragische leven van Catherine van Aragon, de eerste vrouw van Henry VIII
  PREMIUM
  Royalty

  “Ze moest het geflirt met Anne Boleyn elke dag doorstaan, het brak haar hart”: het tragische leven van Catherine van Aragon, de eerste vrouw van Henry VIII

  Ze was vroom, trouw en gerespecteerd. En geloof het of niet, de Britse koning was aanvankelijk smoorverliefd op haar. Als Catherine van Aragon een zoontje op de wereld had gezet, hadden we achteraf waarschijnlijk nooit van de beruchte Henry VIII en zijn zes vrouwen gehoord. In plaats daarvan moest ze toekijken hoe Anne Boleyn met haar echtgenoot aan de haal ging, en vervolgens een kettingreactie van bloed, verdriet en ravage in gang zette. Een desastreuze romance waardoor zelfs de katholieke kerk tenonderging: “Zelfs in ballingschap schreef ze hem elke dag. Ze stierf ongetwijfeld aan een gebroken hart.”