De Nederlandse prins Claus gaat naar deze beruchte kostschool, Gordonstoun
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse prins Claus gaat naar deze beruchte kostschool, Gordonstoun © Fotomontage HLN, Reporters

Lijfstraffen, pesten en pedofilie: Nederlandse graaf Claus (16) naar Schotse kostschool die prins Charles “een absolute hel” noemde

RoyaltyDe Nederlandse graaf Claus (16) gaat de laatste twee jaar van z'n middelbare school afmaken in de Schotse kostschool Gordonstoun. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst eerder deze week bekend. Hoewel de school heel wat beroemdheden en royals onder z'n vleugels heeft genomen, heeft ze ook best een kwalijke reputatie. Niet alleen door de strenge aanpak van de leerlingen, die moeten wennen aan lijfstraffen en ijskoude baden, maar ook door verschillende pedofilieschandalen. Geen wonder dat de Britse prins Charles (71) de school omschreef als ‘Colditz in kilts’, naar het Duitse kamp voor oorlogsgevangenen. 

  1. Hoe Menno de vakantie van de Nederlandse royals binnen 3 uur verpestte: “De Oranjes zijn niet blij met mij”
    PREMIUM
    Royalty

    Hoe Menno de vakantie van de Nederland­se royals binnen 3 uur verpestte: “De Oranjes zijn niet blij met mij”

    Hij maakt er al jaren een sport van om de vliegreizen van koning Willem-Alexander (53) tot in detail in kaart te brengen. De vakantieblunder die het Koningshuis gisteren in ernstige verlegenheid bracht, is voor hem de kers op de taart. “Ik was de eerste in Nederland die het regeringsvliegtuig van de Oranjes opmerkte. Daarna ging het balletje pas rollen”, zegt regeringsvliegtuigspecialist Menno Swart trots tegen het AD.