Koning Edward VIII werd hertog van Windsor. Hij is hier te zien met zijn vrouw Wallis, bij hun aankomst in een treinstation in Londen in 1956.
Volledig scherm
Koning Edward VIII werd hertog van Windsor. Hij is hier te zien met zijn vrouw Wallis, bij hun aankomst in een treinstation in Londen in 1956. © AFP

Liefdesbrief van oom Queen Elizabeth geveild voor meer dan 8.000 euro

Een liefdesbrief geschreven door de Britse koning Edward VIII, oom van Queen Elizabeth II, is donderdag geveild voor 7.000 Britse pond (ongeveer 8.400 euro). In 1936 werd de royal tot koning gekroond, maar deed in hetzelfde jaar ook troonsafstand. De brief werd gekocht door een anonieme bieder. Dat maakt veilinghuis Cheffins in Cambridge bekend.

 1. Prinses Charlène woont nationale feestdag in Monaco niet bij: “Ze herstelt op geheime locatie van mysterieuze aandoening”
  Royalty
  2

  Prinses Charlène woont nationale feestdag in Monaco niet bij: “Ze herstelt op geheime locatie van mysterieu­ze aandoening”

  Ze is dan wel teruggekeerd naar Monaco, maar de inwoners van de dwergstaat zullen prinses Charlène (43) niet meteen in het straatbeeld zien verschijnen. De echtgenote van prins Albert (63) moet volgens het hof nog steeds rusten. Daardoor mist ze enkele plechtigheden, waaronder de nationale feestdag op 19 november. Volgens de Duitse krant Bild herstelt de prinses van een mysterieuze aandoening op een geheime locatie.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.