Koning Leopold II
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Leopold II © Archief Koninklijk Paleis

Leopold II bleek naast koning, massamoordenaar ook nog pedofiel te zijn: hoe hard hij ook onder vuur lag, hij kwam er een leven lang mee weg

RoyaltyStandbeelden van Leopold II in Brussel, Gent, Oostende en Hasselt zijn beklad, in Ekeren is er één in brand gestoken. Een man die de dood van miljoenen Congolezen op zijn geweten heeft, hoort niet op een sokkel, vinden de actievoerders. Nieuw zijn die protesten niet. Al tijdens het leven van Leopold II sprak de internationale pers schande over de horror die hij in Congo liet aanrichten. En ook over de seks met minderjarige meisjes waarvoor hij betaalde.

64 reacties

 • Verstappen Martine

  1 jaar geleden
  Rijken komen weg met alles. Dat is nu eenmaal de macht van het geld.
 • Henri Van den Berghe

  1 jaar geleden
  Wat de Engelsen gedaan hebben in Zuid Afrika, de Duitsers in Namibië, het koloniaal verleden van elke koloniserende natie is een donker rode bladzijde, België moet niet heiliger zijn dan de paus, spijt betuigen is een mooi gebaar maar dit is geschiedenis in een heel andere tijd, let bygones be bygones!
 • patrick demaeght

  1 jaar geleden
  Wat met de rest van het Blauwe Bloed die hun Belgische jong huispersoneel in die tijd misbruikt hebben en ongewenst van kinderen voorzag.
 • Carl Peeters

  1 jaar geleden
  Die actievoerders moeten dringend terug gaan werken. Nu hebben ze tijd te over om te protesteren. Nu is het leopold 2, dan zwarte piet en ze zijn heel inventief met het vinden van redenen om niet te moeten gaan werken. De geschiedenis is nu eenmaal zo en daar kan niets nog worden aan veranderd.
 • edwin impens

  1 jaar geleden
  mogen wij ook excuses krijgen van Duitsland (hitler), frankrijk (napoleon, clovis), spanje (alva), italië (caesar), oostenrijk (maximilian), enz.. en willen zij al onze kunstschatten en N-frankrijk weergeven aub?