Kroonprinses Amalia geeft eerste toespraak als troonopvolger: “Om mijn taak te vervullen, zal ik nog veel moeten leren”

RoyaltyPrinses Amalia nam woensdag — één dag na haar 18de verjaardag — zitting in de Nederlandse Raad van State. Op die plek kan de prinses zich voorbereiden op haar toekomst als koningin. De prinses kwam samen met haar ouders koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) aan en gaf ook meteen haar eerste toespraak als troonopvolger: “Het is een eer om door u ontvangen te mogen worden”, vertelde een zichtbaar zenuwachtige Amalia tegen haar vader. Daarna nam ze ook de tijd om enkele vragen van journalisten te beantwoorden.

5 reacties

 • Gerry Cle

  6 maanden geleden
  Het gaat eerder om een ceremoniele functie dan een politieke. Het enige dat je moet leren is je te gedragen en geen schandalen veroorzaken.
 • Jean West

  6 maanden geleden
  De volgende die op kosten van de bevolking gaat leven.
 • Jozef Vermeulen

  6 maanden geleden
  Die heeft nog 30 jaar de tijd om te leren.
 • Jean Schepens

  6 maanden geleden
  deze rampspoed zal je maar overkomen als 18 jarige ! ... NONKELJEAN
 • Richard Tolenaars

  6 maanden geleden
  Prachtige prinses maar ik heb te doen met dat meisje. Afschaffen die geldverslindende monarchie zoals ze zelf ook zou willen.
 1. Nederlandse prinses Amalia is nu officieel troonopvolger: “Van mij mogen ze de monarchie gerust afschaffen”
  PREMIUM
  Royalty

  Nederland­se prinses Amalia is nu officieel troonopvol­ger: “Van mij mogen ze de monarchie gerust afschaffen”

  Vandaag viert de Nederlandse kroonprinses Amalia haar 18de verjaardag. Een beslissend moment, want Amalia is vanaf nu oud genoeg om de troon te bestijgen en haar vader op te volgen. Maar wie is Amalia nu eigenlijk, en wat verwacht Nederland van haar? En heeft Amalia überhaupt wel zin in een leven als royal, met alle plichten en strikte protocollen die daarbij komen kijken? “Amalia heeft haar lot geaccepteerd, maar nog niet omarmd.”