Een blik op de afstammelingen van de laatste koning van Myamar.
Volledig scherm
PREMIUM
Een blik op de afstammelingen van de laatste koning van Myamar. © Twitter

Koningshuizen doorgelicht, deel 3: Na de staatsgreep in Myanmar, wat nu met de familie van laatste verbannen koning?

RoyaltyRoyals wereldwijd hebben alles waar velen van dromen: prachtige paleizen, veel glitter en glamour, en meer dan genoeg geld om te spenderen. Maar waarom blijven ze zo fascineren en intrigeren? Deze week in onze nieuwe reeks ‘Koningshuizen doorgelicht’: een blik op de overgebleven royals in Myanmar, die een uiterst teruggetrokken bestaan leven. Het zijn nakomelingen van koning Thibaw, de laatste monarch van Myanmar die zich precies 135 jaar geleden overgaf aan de Britten, waarna hij verbannen werd en het land gekoloniseerd. Door de staatsgreep in Myanmar rijst nu weer vraag: wat is er eigenlijk met de leden van de koninklijke familie gebeurd?

0 reacties

 1. Koningshuizen doorgelicht, deel 1: waarom alle ogen in het Midden-Oosten op de sultan van Oman gericht staan
  PREMIUM
  Royalty

  Koningshui­zen doorge­licht, deel 1: waarom alle ogen in het Mid­den-Oos­ten op de sultan van Oman gericht staan

  Royals wereldwijd hebben alles waar velen van dromen: prachtige paleizen, veel glitter en glamour, en meer dan genoeg geld op de rekening. Maar waarom blijven ze zo fascineren en intrigeren? Deze week in onze nieuwe reeks ‘Koningshuizen doorgelicht’: een blik op de royals van Oman, waar de Sultan afgelopen week zijn zoon als allereerste kroonprins heeft aangeduid. Het was te verwachten dat de Sultan tijdens zijn bewind een frisse bries zou doen waaien, maar precies één jaar na de dood van de voormalige Sultan - die in Leuven verbleef voor medische behandelingen - lijkt die frisse wind steeds meer op een orkaan. “Dit is een duidelijke breuk met zijn voorgangers.”
 2. Koningshuizen doorgelicht, deel 2: vorst van Cambodja in diepe rouw, maar ‘gevangen’ in eigen paleis met zijn verdriet
  PREMIUM
  Royalty

  Koningshui­zen doorge­licht, deel 2: vorst van Cambodja in diepe rouw, maar ‘gevangen’ in eigen paleis met zijn verdriet

  Royals wereldwijd hebben alles waar velen van dromen: prachtige paleizen, veel glitter en glamour, en meer dan genoeg geld om te spenderen. Maar waarom blijven ze zo fascineren en intrigeren? Deze week in onze nieuwe reeks ‘Koningshuizen doorgelicht’: koning Norodom Sihamoni (67) van Cambodja, die “diep bedroefd” is door het overlijden van zijn halfbroer en persoonlijk adviseur. Dat liet de koning zelf met een emotioneel bericht weten, al is het zeer uitzonderlijk dat de Cambodjaanse vorst zijn hart laat spreken. Sinds Sihamoni in 2004 met veel tegenzin gekroond werd tot koning, lijkt hij vooral op de achtergond te leven. En daar hebben zijn “controlerende omgeving”, zijn grote passie voor kunst én de twijfels over zijn geaardheid alles mee te maken.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Meghan Markle reageert op terugdraaiing van de abortuswetgeving: “Mannen moeten van zich laten horen”
  Royalty

  Meghan Markle reageert op terugdraai­ing van de abortuswet­ge­ving: “Mannen moeten van zich laten horen”

  Het was afgelopen vrijdag een gitzwarte dag in Amerika toen het nieuws bekendraakte dat het Amerikaanse hooggerechtshof het recht op abortus had teruggeschroefd. De 50 Amerikaanse Staten beslissen vanaf nu volledig zelf of vrouwen al dan niet een zwangerschap mogen beeïndigen. Heel wat celebrity’s uitten al hun ongenoegen tijdens concerten en op sociale media, maar nu laat ook de Duchess of Sussex, Meghan Markle (40), van zich horen.
 3. Prinses Delphine én prinses Claire weer aanwezig bij nationale feestdag, koning Albert en Paola sturen kat
  Royalty
  3

  Prinses Delphine én prinses Claire weer aanwezig bij nationale feestdag, koning Albert en Paola sturen kat

  Het paleis heeft bekendgemaakt welke leden van de koninklijke familie hun opwachting zullen maken tijdens de feestelijkheden voor de nationale feestdag op 21 juli. Zo zullen prinses Delphine (54) en haar man Jim O’Hare (58) voor het tweede jaar te zien zijn tijdens het jaarlijkse defilé. Koning Albert (88) en koningin Paola (84) zullen dan weer afwezig zijn: het koppel heeft sinds de troonswisseling in 2013 geen enkele nationale feestdag meer bijgewoond.