Een blik op de afstammelingen van de laatste koning van Myamar.
Volledig scherm
PREMIUM
Een blik op de afstammelingen van de laatste koning van Myamar. © Twitter

Koningshuizen doorgelicht, deel 3: Na de staatsgreep in Myanmar, wat nu met de familie van laatste verbannen koning?

RoyaltyRoyals wereldwijd hebben alles waar velen van dromen: prachtige paleizen, veel glitter en glamour, en meer dan genoeg geld om te spenderen. Maar waarom blijven ze zo fascineren en intrigeren? Deze week in onze nieuwe reeks ‘Koningshuizen doorgelicht’: een blik op de overgebleven royals in Myanmar, die een uiterst teruggetrokken bestaan leven. Het zijn nakomelingen van koning Thibaw, de laatste monarch van Myanmar die zich precies 135 jaar geleden overgaf aan de Britten, waarna hij verbannen werd en het land gekoloniseerd. Door de staatsgreep in Myanmar rijst nu weer vraag: wat is er eigenlijk met de leden van de koninklijke familie gebeurd?

0 reacties

 1. Koningshuizen doorgelicht, deel 2: vorst van Cambodja in diepe rouw, maar ‘gevangen’ in eigen paleis met zijn verdriet
  PREMIUM
  Royalty

  Koningshui­zen doorge­licht, deel 2: vorst van Cambodja in diepe rouw, maar ‘gevangen’ in eigen paleis met zijn verdriet

  Royals wereldwijd hebben alles waar velen van dromen: prachtige paleizen, veel glitter en glamour, en meer dan genoeg geld om te spenderen. Maar waarom blijven ze zo fascineren en intrigeren? Deze week in onze nieuwe reeks ‘Koningshuizen doorgelicht’: koning Norodom Sihamoni (67) van Cambodja, die “diep bedroefd” is door het overlijden van zijn halfbroer en persoonlijk adviseur. Dat liet de koning zelf met een emotioneel bericht weten, al is het zeer uitzonderlijk dat de Cambodjaanse vorst zijn hart laat spreken. Sinds Sihamoni in 2004 met veel tegenzin gekroond werd tot koning, lijkt hij vooral op de achtergond te leven. En daar hebben zijn “controlerende omgeving”, zijn grote passie voor kunst én de twijfels over zijn geaardheid alles mee te maken.
 2. Prins Charles bezocht prins Philip voor gesprek over de toekomst: “Op een dag zul jij de leider van de familie zijn”
  Royalty

  Prins Charles bezocht prins Philip voor gesprek over de toekomst: “Op een dag zul jij de leider van de familie zijn”

  Prins Philip (99) ligt al dertien dagen in het ziekenhuis. Meer en meer lijkt het een ernstige situatie te worden. Niet alleen werd de hertog van Edinburgh overgeplaatst naar een ander ziekenhuis om een verdere behandeling van zijn hardnekkige infectie te krijgen. Ook riep hij zijn zoon prins Charles (72) bij zich om over de ‘toekomst’ te praten. Dat meldt de ex-perschef van de koningin, Dickie Arbiter.
 1. Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"
  Play

  Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren