De Sultan en de 'First Lady' van Oman.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sultan en de 'First Lady' van Oman. © Al Bawaba

Koningshuizen doorgelicht, deel 1: waarom alle ogen in het Midden-Oosten op de sultan van Oman gericht staan

RoyaltyRoyals wereldwijd hebben alles waar velen van dromen: prachtige paleizen, veel glitter en glamour, en meer dan genoeg geld op de rekening. Maar waarom blijven ze zo fascineren en intrigeren? Deze week in onze nieuwe reeks ‘Koningshuizen doorgelicht’: een blik op de royals van Oman, waar de Sultan afgelopen week zijn zoon als allereerste kroonprins heeft aangeduid. Het was te verwachten dat de Sultan tijdens zijn bewind een frisse bries zou doen waaien, maar precies één jaar na de dood van de voormalige Sultan - die in Leuven verbleef voor medische behandelingen - lijkt die frisse wind steeds meer op een orkaan. “Dit is een duidelijke breuk met zijn voorgangers.”

3 reacties

 • robert broes

  3 maanden geleden
  de koninklijke huizen zijn noodzakelijk , zie maar eens zovele regeringen en toch komen ze niet aan akkoorden, ongelooflijk , dus dankzij dat wij een koning hebben , is er een sfeer van kalmte wat goed voor het land is . Als je ziet dat in de zuid amerikaanse landen telkens nieuwe presidenten komen die hun zakken vullen met het geld van de arme inwoners , dan kan je verstaan waarom een koning zo goed is voor een land , alsook onze koning familie is een voorbeeld .
 • Rudolphe V.DeBaere

  3 maanden geleden
  Een vraag aan diegenen die een verkozen staatshoofd wensen : welk systeem wensen jullie dan? Amerikaans of Frans systeem of een ceremonieel staatshoofd zoals in Duitsland of Israël ? Amerikaans of Frans geeft gegarandeerd gedonder dat zie je in beide landen. Geef mij maar een parlementaire monarchie waar het staatshoofd louter ceremonieel is. We hebben al genoeg miserie met al die regeringen die onderling moeten overeenkomen.
 • Marcel Van Overloop

  3 maanden geleden
  Die koningshuizen zijn van de oude tijd. Hoort niet in een democratie aangezien die niet verkozen kunnen worden door het volk. Weg ermee !
 1. Familie Coppens ziet voor het eerst hun huisje in Zweden: “Neen, dat kan niet!”
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens ziet voor het eerst hun huisje in Zweden: “Neen, dat kan niet!”

 2. Schrijnende situatie in sociale woning in 'Vuilste Jobs Van Vlaanderen'
  Play

  Schrijnen­de situatie in sociale woning in 'Vuilste Jobs Van Vlaanderen'