EPA
Volledig scherm
© EPA

Koningshuis investeert 4,75 miljoen euro om kasteel van Laken energiezuiniger te maken

RoyaltyDe tuin van koning Filip (60) ligt er momenteel nogal bouwvallig bij. Na een onderbreking omwille van het coronavirus heeft de Regie der Gebouwen de duurzaamheidswerken op het koninklijk domein van Laken hervat. Vanaf volgende winter 2020-2021 wordt de restwarmte van de verbrandingsoven van Neder-Over-Heembeek gebruikt om de gebouwen van het koninklijk domein, waaronder de serres, te verwarmen. 

6 reacties

 • Ludwig VdB

  2 jaar geleden
  Dus de koning investeert niets. Het zijn de regie en de schenking die betalen maar gezien hij zijn mazout ook niet zelf betaalde is er wel winst voor de belastingbetaler.
 • Geert Van de Moortele

  2 jaar geleden
  Regie der gebouwen is overheidsgeld van de burger terwijl het paleis tot de koninklijke schenking behoort die géén belastingsgeld mag krijgen maar volgens wettelijke afspraken zelfbedruipend moet zijn om in zijn onderhoud te voorzien. Maar ja, dat is nu éénmaal België.
 • Leo Kaya

  2 jaar geleden
  De kosten worden gedeeld tussen de Regie der Gebouwen en de Koninklijke Schenking. Op die manier wil ik mijn woning ook wel energiezuinig krijgen, of moet ik dat zelf betalen?
 • ronny meuris

  2 jaar geleden
  Wegen de kosten hier wel op tov het rendement of Is dit een symbooldossier ?
 • daniel verstreepen

  2 jaar geleden
  Ze kunnen beter dat bedrag storten voor de zorgsector bij te staan.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.