EPA
Volledig scherm
© EPA

Koningin Mathilde pleit voor hulp aan kindsoldaten

RoyaltyKoningin Mathilde heeft maandagmorgen (lokale tijd) bij de Verenigde Naties een klemmend beroep gedaan op de lidstaten om mee te werken aan de reïntegratie van kindsoldaten in de samenlevingen waar ze leven. "Het is van groot belang dat dit gebeurt", aldus Mathilde in een afwisselend in het Engels en Frans gehouden toespraak in het hoofdkwartier van de volkerenorganisatie.

6 reacties

 • guy perain

  3 jaar geleden
  Het zijn niet die kinderen die moeten geholpen worden!! De ''bron'' moet aangepakt worden!!
 • Carla Van Geel

  3 jaar geleden
  Verder denken houdt ook in dat indien die kinderen in hun "wereldje" waar ze niet hoorden blijven steken ze er zeker niet beter van worden en dus later een gevaar kunnen betekenen internationaal. Kinderen die niets anders kenden dan wapens en geweld heropvoeden kan nooit negatiever zijn dan er niets aan doen. Voorkomen vooraleer erger gebeurd moet in het agenda kunnen.
 • robrecht Peeters

  3 jaar geleden
  bedoelde ze daarmee ook de IS kinderen en overtreedt ze daardoor niet de regels waar het koningshuis zich moet aanhouden. Wart denkt premier Michel, deze van het zomeruur, Justitie Geens van deze uitspraken of staan zij erachter. Een prins Laurent volstaat mijn dunken. Het koninklijk paar zit veilig achter prikkeldraad te Laken maar de goegemeente loopt dan spitsroeden of nog erger ...….zit daarmee op de schoolbanken
 • frank triolet

  3 jaar geleden
  Mathilde, trek er uw plan mee en betaal alles zelf
 • piet devlieger

  3 jaar geleden
  Er is geld nodig. Misschien kan ze een stukje geven van de 50 mljoen euro die jaarlijks door de koninklijke familie opgesoupeerd wordt. Ze kunnen het vast wel met wat minder doen. En in dat stukje dat ze geven zit mijn bijdrage ook vervat.
 1. Staf Coppens onthult zijn échte naam
  Play
  camping coppens

  Staf Coppens onthult zijn échte naam

 2. Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge
  Play
  Helden van Hier

  Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge