Koningin Mathilde
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Mathilde © BELGA

Koningin Mathilde is een onvermoeibaar werkpaard: “We zijn elke keer verbijsterd over haar kennis”

RoyaltyKoningin Mathilde, die deze week haar 49ste verjaardag vierde, staat al te boek als luisterbereid en geëngageerd, maar onze vorstin is ook een werkpaard met een olifantengeheugen dat dossiers vreet om concreet te kunnen helpen, zo stelt royalty-expert Mario Daneels. Mathildes naaste medewerkers schetsen voor hem een intiem portret: “Half haar entourage zag grijs van de stank in de sloppenwijken, maar de koningin is daar wel een uur blijven zitten om met die mensen te praten. Zonder protocol.” Een attitude die ze bovendien bewust doorgeeft aan haar dochter, troonopvolgster Elisabeth. 

9 reacties

 • willy zachel

  1 week geleden
  Als je nu voor of tégen het koningschap bent als je het eerlijk en neutraal bekijkt hebben we hier ontegensprekelijk een geweldig goede en geëngageerde Koninklijke familie . Daar valt niks verkeerds van te zeggen
 • Steve Blancke

  4 maanden geleden
  We mogen trots zijn op onze koningin!
 • freddy vandersmissen

  4 maanden geleden
  Foei,dat doe je toch niet . Mattil vergelijken met een werkpaard ? Waar heeft een dier dat zo hard moet werken dat aan verdient ?
 • Vic Lenaerts

  4 maanden geleden
  Een werkpaard met een olifantengeheugen genoemd te worden kan moeilijk als tactvol en eerbaar betiteld worden. Wat hadden die mensen in de sloppenwijken er aan om wat te babbelen met de koningin , een lading voedsel ware wel beter geweest.
 • Steven Vanneberg

  4 maanden geleden
  Ik denk dat vele Vlaams-Nationalisten zich de tanden stukbijten op dit koningspaar. Ze doen dat bijzonder goed. Zelfs een De Wever kan dat toegeven.