ANP
Volledig scherm
© ANP

Koning Willem-Alexander apetrots op oudste dochter, maar wie is kroonprinses Amalia eigenlijk?

RoyaltyDe Nederlandse koning Willem-Alexander (52) is trots op zijn dochter, prinses Amalia, die zaterdag 16 jaar wordt. Dat zei de Nederlandse vorst vandaag in ‘Blauw Bloed’, het royaltyprogramma van de EO. Maar wie is de jonge kroonprinses eigenlijk? 

4 reacties

 • Fred de Groot

  1 jaar geleden
  Beide vorstenhuizen spelen een belangrijke rol in het verbinden van het land, hetgeen in België in feite een nog een grotere prestatie is dan bij ons in NL. Beide landen mogen trots zijn op hun beider koningen, koninginnen en de kinderen. Het past heel goed als stabiele factor voor een democratie in deze woelige tijden: wat een onrust met gekozen presidenten, zoals in Rusland, USA, Turkije. Bolivia, Brazilië, Suriname, Venuzuela.... ...zal ik nog even doorgaan ?)
 • ivo torfs

  1 jaar geleden
  Het koningshuis van België en Nederland hebben mooie kinderen op de wereld gezet, dat mag gezegd worden.
 • Fons Dewaele

  1 jaar geleden
  Trots is ieder ouder op zijn Kind, ons koningshuis mag zeker niet onderdoen met hun dochter. Proficiat
 • Rory Dull

  1 jaar geleden
  Dien van ons ook...het is een mooi vrouwtje
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"