Koning Filip focust in 21 juli-toespraak op waterramp en coronacrisis: “Ik vertrouw op onze kracht om op te veren”

RoyaltyOp deze dag van nationale rouw focuste koning Filip (61) in z'n jaarlijkse 21 juli-toespraak op de zware gevolgen van de coronacrisis en de waterramp van afgelopen week. Onze vorst loofde daarnaast de golf van solidariteit die ontstond na het noodweer en prees ons land voor de goede samenwerking, onder meer op het vlak van vaccinaties. “In deze moeilijke tijden hebben we stand kunnen houden door terug te gaan naar de essentie: onze menselijkheid.”

46 reacties

 • Dirk Dierckx

  5 dagen geleden
  Dat alle gezagsdragers, koning, politiekers alle niveaus, hun jaarwedde storten; dan zijn we op goede weg en zij voelen het toch niet.
 • Jean West

  6 dagen geleden
  Durft over vrijgevigheid te spreken. Een familie die al 190 jaar op kosten van de bevolking leeft.
 • Lode vleminckx

  6 dagen geleden
  Een van de migranten kreeg een woning toegewezen. Haar commentaar dat is hier veel te klein ze moeten voor een grotere zorgen.
 • Stefaan Baert

  6 dagen geleden
  Ik geef spullen en kledij, meubels, aan de slachtoffers. Geen geld. Dat verdwijnt en de slachtoffers hebben dan totaal niets. Bovendien, ik heb geen geld.
 • patrick feyen

  6 dagen geleden
  Aan alle leiders van dit land: volg het voorbeeld van min. Wilmes en steek de handen uit de mouwen, geef het voorbeeld en werk eens voor het belastinggeld dat uitgerekend maand krijgt!