Volledig scherm
© RTBF

Koning Filip en Mathilde geven opmerkelijk interview over 20 jaar huwelijk: “We wilden ons niet meteen tonen, we verstopten ons voor het land”

RoyaltyKoning Filip (59) en koningin Mathilde (46) vieren binnenkort hun twintigste huwelijksverjaardag. Om de gelegenheid extra in de verf te zetten, heeft ons vorstenpaar een exclusief interview gegeven aan de Franstalige omroep RTBF. Tijdens het gesprek blikken Filip en Mathilde openhartig terug op hun huwelijk. En bekennen ze ook enkele opvallende wetenswaardigheden.

28 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  De verkoper van Vlaanderen aan Wallonie . En hij is er nog fier op ook.
 • Jean West

  1 jaar geleden
  Wat is 20 jaar als de ganse familie al sinds 1830 de grote sier uithangt op kosten van een ander de werkende Belg die met moeite rond komt.
 • Dominique Meunier

  1 jaar geleden
  Heel mooi koppel, heel veel klasse , intelligentie , uitstraling ! Allebei knappe warme mensen .Ben fier om Belg te zijn. De toekomstige Koningin later zal alles geerfd hebben van haar ouders .Vive la Belgique !
 • Nikolaas Bouman

  1 jaar geleden
  Het zijn lieve mensen maar niet bestand tegen de ruwe werkelijkheid in België. Als ik ze zo zie zitten zijn ze niet van deze tijd.
 • Jules Vermeers

  1 jaar geleden
  Een prachtig koning koppel waar niets over te zeggen valt en met prachtige kinderen, het is ons koningshuis en dat moet zo blijven wat de andere gekken ook beweren.
 1. Prins Harry en Meghan achterna? Koningin Paola gooit alles op tafel in nieuwe docu: “Het paleis werkt hier niet aan mee”
  Royalty
  3

  Prins Harry en Meghan achterna? Koningin Paola gooit alles op tafel in nieuwe docu: “Het paleis werkt hier niet aan mee”

  Werd koningin Paola (83) geïnspireerd door de plannen van de Britse prins Harry en Meghan Markle om in een tv-interview haar verhaal te vertellen? Het zou zowaar kunnen, nu blijkt dat er in alle stilte gewerkt wordt aan een nieuwe documentaire rond de echtgenote van koning Albert. Later dit najaar zal de 83-jarige Paola “onomwonden” haar levensverhaal vertellen op het kleine scherm, iets wat nooit eerder is gebeurd in ons land. Voelen koning Filip en koningin Mathilde het zweet nu uitbreken?
 1. Vlaamse Lise mag volkslied zingen bij tv-show Ellen DeGeneres, maar vergeet plots de tekst
  Play

  Vlaamse Lise mag volkslied zingen bij tv-show Ellen DeGeneres, maar vergeet plots de tekst

 2. Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatietest?
  Play
  Da's Liefde

  Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatie­test?