Herdenkingsmunt 50ste verjaardag koningin Mathilde (met op achterkant koning Filip).
Volledig scherm
Herdenkingsmunt 50ste verjaardag koningin Mathilde (met op achterkant koning Filip). © Koninklijke Munt van België

Koning Filip en koningin Mathilde prijken voor het eerst samen op gouden munt

RoyaltyKoning Filip (62) en koningin Mathilde (50) schitteren samen op een gouden munt die is ontworpen voor de vijftigste verjaardag van Mathilde. Volgens de Koninklijke Munt van België (KMB) is dat een primeur: nooit eerder waren de portretten van het koningspaar samen te zien op een gouden herdenkingsmunt.

 1. Sarah Ferguson praat over álles in nieuw interview: “Ik neem Harry en Meghan niets kwalijk”
  PREMIUM
  Royalty

  Sarah Ferguson praat over álles in nieuw interview: “Ik neem Harry en Meghan niets kwalijk”

  Te midden van alle heisa rond de uitzetting van Harry en Meghan uit Frogmore Cottage, geeft Sarah ‘Fergie’ Ferguson (63) een nieuw interview. Door al het drama rond haar ex-man, prins Andrew, heeft ze heel wat kopzorgen, maar waar ze het meest van wakker ligt, is de geest van Queen Elizabeth. De hertogin is er dan ook zeker van dat die op het domein van Windsor rondspookt. “De corgi’s kunnen haar zién.” Een opmerkelijk gesprek over de schandaalprins, de dood van de koningin en de heisa rond Harry en Meghan. “Ik neem hen niets kwalijk.”
 2. 50 jaar geleden brak ze zijn hart, nu zet Charles voor haar zijn zoon aan de deur: de grote triomf van Queen Camilla
  PREMIUM
  Royalty
  10

  50 jaar geleden brak ze zijn hart, nu zet Charles voor haar zijn zoon aan de deur: de grote triomf van Queen Camilla

  De kleinkinderen van Camilla (75) worden getipt voor een opvallende rol op de kroning van koning Charles III (74) in mei, en zijzelf zou nadien simpelweg door het leven gaan als ‘de Queen’. De ultieme overwinning van de voormalige minnares, die Charles precies 50 jaar geleden tot wanhoop dreef. Nu is haar positie zo sterk dat de koning zijn eigen zoon uit Frogmore Cottage zette omdat hij haar aanviel. De kroniek van Camilla’s onmogelijk geachte zegetocht. “Ze papte aan met Charles om haar man een lesje te leren.”
 1. Koningin Mathilde en prinses Elisabeth bezoeken het graf van Toetanchamon
  ROYALTY

  Koningin Mathilde en prinses Elisabeth bezoeken het graf van Toetancha­mon

  Koningin Mathilde (50) en kroonprinses Elisabeth (21) hebben vandaag het graf van Toetanchamon in Egypte bezocht. Bekende egyptoloog Zahi Hawass leidde de royals rond. Het was een blij weerzien, want de man ontving koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen voor het eerst tijdens een privévakantie in 2018. “Ik heb al veel koningen en koninginnen ontmoet, maar zij zijn mijn absolute favorieten”, klinkt het bij Hawass.