Koning Filip verblijft deze zomer voor het eerst in zijn gerenoveerd buitenverblijf op het Franse eiland Île d'Yeu.
Volledig scherm
Koning Filip verblijft deze zomer voor het eerst in zijn gerenoveerd buitenverblijf op het Franse eiland Île d'Yeu. © Photo News / Google Street View

Koning Filip eerste keer op vakantie in zijn gerenoveerd buitenverblijf in Frankrijk

RoyaltyKoning Filip is voor de eerste keer op vakantie in zijn pas gerenoveerde buitenverblijf op het eiland Île d’Yeu voor de Franse kust. Dat meldt Sudpresse. De koninklijke familie gaat al jarenlang in de zomer uitrusten op dat eiland, maar voordien huurden ze telkens een huis. Dat is niet meer nodig nu het pand is opgefrist.

135 reacties

 • raymond van der craen

  2 maanden geleden
  Waarom kan de koning en zijn familie niet gewoon met Neckermann of Tui op verlof gaan, en van mij mogen ze dan nog een RIU all in. boeken maar Sire denk nu ook eens aan de mensen van Pepinster en elders die slachtoffer zijn van de watersnood en uw reis betalen via uw koninklijke dotatie!
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 maanden geleden
  De renovatie heeft maar 17.214 euro gekost en heeft hij eerlijk uit eigen zak betaald.
 • Karine Roeland

  2 maanden geleden
  Sommige mensen kunnen NOOIT op vakantie en zijn al blij als ze op het eind van de maand nog wat centjes overhouden na aftrek van basisbehoeften. Hij en onze lieve, medelevende ministers zouden beter wat van hun riant loon schenken aan de mensen die door de overstromingen alles kwijt zijn. Dat zou pas een geste zijn en bewijzen dat HIJ en ministers met hun medemensen inzitten. Zou meer helpen dan naar rampgebieden gaan, doen alsof ze met de slachtoffers meeleven, en zonder zorgen op vakantie gaan
 • Jennifer Peeters

  2 maanden geleden
  De koning en de politiekers die nu vakantie vieren op de kosten van de belastingbetaler terwijl hun landgenoten in de miserie zitten, dat is er ver over. Maar ja, ieder voor zich hé. Ikke, ikke.
 • Conny Gayse

  2 maanden geleden
  Als ik de commentaren lees komt ons vorstenhuis er nu toch niet zo goed uit. De helft van het land is aan het verdrinken en koning en regering gaan rustig op vakantie zonder dat er ook maar enige georganiseerde hulp aanwezig is. De kruik gaat zo lang te water tot ze breekt. Ik begin stilaan schrik te krijgen van de mogelijke reactie die vanuit de bevolking zal loskomen.
 1. “En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiedenis van koninklijke huwelijken aan het Belgische hof
  PREMIUM
  Royalty

  “En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiede­nis van koninklij­ke huwelijken aan het Belgische hof

  Een prins en prinses die in het huwelijksbootje stappen? Daar móet langdurig liefdesgeluk van komen. Of dat leren de sprookjes toch, want de realiteit zit meestal veel minder romantisch in elkaar. Nu prins Laurent (57) en prinses Claire (47) al een tijdje achtervolgd worden door geruchten dat ze gescheiden zouden zijn, duiken wij in het complexe huwelijksleven van de Saksen-Coburg-Gotha’s door de eeuwen heen. Hoe gelukkig waren onze Belgische vorsten in hun huwelijk? En hoe gingen zij om met kwalijke geruchten en problemen? Een kroniek van ‘stil verdriet’, dat tot op vandaag al twee keer tot een koninklijke scheiding leidde.
 1. REPORTAGE. Op visite op L’Ile d’Yeu waar buitenverblijf onze koning in lastig parket brengt: “Als we uitzondering gaan toestaan voor wie rijk en bemiddeld is, dan wordt het eiland voor de ‘bon chic, bon genre’”
  PREMIUM
  Royalty

  REPORTAGE. Op visite op L’Ile d’Yeu waar buitenver­blijf onze koning in lastig parket brengt: “Als we uitzonde­ring gaan toestaan voor wie rijk en bemiddeld is, dan wordt het eiland voor de ‘bon chic, bon genre’”

  10 vierkante meter te veel en gemeentepolitiek uit het boekje: koning Filip belandde deze week in een mediastormpje over zijn buitenverblijf op het charmante eilandje Île d’Yeu aan de Franse westkust. Storm in een glas water of heeft onze vorst plots last van een godcomplex? Antwoorden kregen we na een lange autorit en een korte oversteek met de ferry.
 2. Vergeten ondergrondse tunnels en geheime boodschappen in het keverplafond: Koninklijk Paleis van Brussel geeft geheimen prijs
  PREMIUM
  Royalty

  Vergeten ondergrond­se tunnels en geheime boodschap­pen in het keverpla­fond: Koninklijk Paleis van Brussel geeft geheimen prijs

  Bijna het hele jaar heeft koning Filip (61) het Koninklijk Paleis in Brussel voor zichzelf en zijn werknemers. Het paleis is de ‘uitvalsbasis’ van de koning (en dus niet zijn residentie), maar hoewel er jaarlijks duizenden mensen voor de poort staan, krijgt het merendeel van hen nooit te zien wat er schuilgaat achter de gesloten deuren. Daar kan nu verandering in komen: naar jaarlijkse gewoonte is het indrukwekkende paleis de hele zomer lang geopend voor het volk. Maar daar waar de rondleiding stopt, lopen de schijnbaar oneindige gangen verder: dit zijn de meest verbazingwekkende kamers en objecten die de gevels van het Koninklijk Paleis verbergen.
 3. Waarom prins Laurent en prinses Claire nooit officieel zullen scheiden
  PREMIUM
  Royalty

  Waarom prins Laurent en prinses Claire nooit officieel zullen scheiden

  Is het huwelijk van Laurent (57) en Claire (47) op sterven na dood? Dat gerucht achtervolgt het prinsenpaar al een tijdje. In het dagelijkse leven zouden de twee al maanden gescheiden leven, al zullen ze volgens verschillende koningshuisdeskundigen ‘op papier’ nóóit uit elkaar gaan. “Nochtans kan Laurent wettelijk gezien op dezelfde manier scheiden als iedere andere Belg”, klinkt het. Waarom blijven onze royals - soms schijnbaar tegen wil en dank - toch ‘eeuwig getrouwd’?