Koning Charles weer aan het werk na rouwperiode aan Britse Hof

RoyaltyNa een rouwperiode aan het Britse hof is de nieuwe koning Charles weer aan het werk. Samen met koningin-gemalin Camilla trekt hij naar Schotland. Daar gaat het koninklijke koppel enkele officiële activiteiten uitvoeren. In de straten van Dunfermine, in het noordwesten van Edinburgh, staat het volk te wachten om een glimp op te vangen van de koning en koningin-gemalin. Charles neemt uitgebreid de tijd om er handjes te schudden.

 1. Prins Laurent betuigt zijn steun aan protesterende politie op Koningsdag: “Eén dag zonder hen, en je zal wel zien”
  Play
  Royalty

  Prins Laurent betuigt zijn steun aan proteste­ren­de politie op Koningsdag: “Eén dag zonder hen, en je zal wel zien”

  Prins Laurent (59) heeft tijdens Koningsdag gepraat met een politieagente die de koninklijke familie beveiligt aan de Brusselse kathedraal. Hij betuigde voor de camera ook zijn steun aan de politie. “Ik ben een voorstander van de politie. Moesten zij één dag niets meer doen, dan zou de gemeenschap wel zien wat er zou gebeuren. Eén dag.” Wanneer royaltyfans hem wilden fotograferen met zijn echtgenote prinses Claire, haalde Laurent de agente erbij.
 2. Koninklijk paleis ontkent bericht over overval in “Parijse woning koningin Paola”: “Ze heeft geen appartement in 8ste arrondissement”

  Koninklijk paleis ontkent bericht over overval in “Parijse woning koningin Paola”: “Ze heeft geen apparte­ment in 8ste arrondisse­ment”

  Eerder vanmiddag meldde de Franse krant ‘Le Parisien’ dat er ingebroken was in een appartement in Parijs dat eigendom van koningin Paola zou zijn. De woordvoerder van het koninklijk paleis spreekt die bewering nu tegen. Volgens ‘Le Parisien’ vond de inbraak plaats in Parc Monceau, in het achtste arrondissement, maar Paola zou daar helemaal geen appartement hebben.