De 83-jarige koning Albert werd maandag geopereerd in het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc in Brussel. Er werd een nieuwe klep aangebracht aan de uitgang van zijn hart.
Volledig scherm
De 83-jarige koning Albert werd maandag geopereerd in het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc in Brussel. Er werd een nieuwe klep aangebracht aan de uitgang van zijn hart. © Photo News

Koning Albert met succes geopereerd aan zijn hart

BinnenlandKoning Albert is maandag met succes geopereerd aan zijn hart. Dat meldt het Koninklijk Paleis vandaag in een persmededeling.

 1. Boezemvriend zet hardnekkige misverstanden over Delphine Boël recht: “Ze is een vat vol humor en zelfspot, anders overleef je zoiets niet”
  PREMIUM
  Royalty

  Boezem­vriend zet hardnekki­ge misverstan­den over Delphine Boël recht: “Ze is een vat vol humor en zelfspot, anders overleef je zoiets niet”

  De avond dat het Brusselse hof van beroep besliste dat Delphine Boël (52) voortaan een prinses van België is, was er maar één iemand naar wie ze een bericht stuurde: haar goede vriend en vertrouweling Patrick Declerck (60). Het is dan ook met haar goedkeuring dat hij enkele mythes over Delphine uit de wereld wenst te krijgen: “Met deze strijd wilde ze álle bastaardkinderen helpen.”
 2. Verguisde minnares van Spaanse Juan Carlos slaat terug: “Koningin Sofia bracht hem zélf mee ten val”
  PREMIUM
  Royalty

  Verguisde minnares van Spaanse Juan Carlos slaat terug: “Koningin Sofia bracht hem zélf mee ten val”

  De Spaanse ex-koning Juan Carlos (82) slijt zijn dagen momenteel in Abu Dhabi, in het gezelschap van Marta Gayá (71), die al dertig jaar aan z’n noden tegemoetkomt. Ondertussen schiet één van zijn voormalige minnaressen, prinses Corinna zu Sayn-Wittgenstein (56), op alles wat beweegt. In het bijzonder op koningin Sofia (81), die zij als het brein ziet achter de ondergang van de Spaanse ex-vorst. “Ze wilde haar zoon Felipe op de troon, enkel om zélf meer invloed te kunnen uitoefenen.”
 3. Koude koning keert zijn kar: Albert is ‘verheugd’ met ontmoeting tussen Delphine en Filip
  PREMIUM

  Koude koning keert zijn kar: Albert is ‘verheugd’ met ontmoeting tussen Delphine en Filip

  Koning Albert en koningin Paola zijn "verheugd" over de ontmoeting die koning Filip vorige week had met zijn halfzus Delphine. In een verrassend persbericht noemt Albert die ontmoeting "het begin van betere tijden voor ons allen en in het bijzonder voor Delphine". De boodschap zou zijn persoonlijk initiatief zijn geweest. Van de man die zijn dochter jarenlang ijskoud negeerde, is dat op zijn minst een onverwacht manoeuvre.