Charles wil de moord op de prinsjes in de toren oplossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Charles wil de moord op de prinsjes in de toren oplossen. © Photo News/getty

King Charles wil eeuwenoud moordmysterie van ‘de prinsjes in de toren’ oplossen: “Na 539 jaar zullen we eindelijk weten wat hen overkwam”

RoyaltyDe Britse koning Charles heeft zijn schouders onder het onderzoek naar een 539 jaar oude moordzaak gezet. Al eeuwen vraagt men zich af wie de twee jongetjes in de Tower of Londen waren, van wie er botten werden aangetroffen. Een DNA-onderzoek zal nu moeten uitwijzen of het wel degelijk om de verloren prinsjes gaat: Edward en Richard. Zij zouden zijn vermoord door hun bloedeigen oom, die de kroon voor zichzelf wilde, en niet bang was om zijn handen daarvoor vuil te maken.

14 reacties

 • Lisa Carpentier

  3 maanden geleden
  Het is een hobby gelijk een ander...
 • MARTINA HEREMANS

  4 maanden geleden
  heeft die niets beters te doen ?
 • leen hanssens

  4 maanden geleden
  Niks anders te doen Charles?
 • Luc Vankeirsbilck

  4 maanden geleden
  Dat is pas om zot van te worden geld spenderen aan een moord van meer dan 500 jaar geleden,zuivere geldverspilling
 • Gilbert Rodts

  4 maanden geleden
  Als je dit leest lijkt het wel dan ze er bij waren in het jaar 1453 . Hoe kan je nu weten wat er daar dan gebeurt is ze slaan er gewoon met de pet naar .
 1. Waar gaan de miljoenen naartoe en waarom stapt iedereen op? Stichting Harry en Meghan geeft eerste rapport vrij
  PREMIUM
  Royalty

  Waar gaan de miljoenen naartoe en waarom stapt iedereen op? Stichting Harry en Meghan geeft eerste rapport vrij

  Prins Harry (38) en Meghan Markle (41) delen voor het eerst een rapport over hun Archewell Foundation. In het verslag wordt onder meer berekend welke ‘wereldwijde impact’ hun stichting kon maken, al roepen de documenten ook nieuwe vragen op. Zo bleek dat verschillende leidinggevenden binnen Archewell de handdoek in de ring gooiden en vragen tegenstanders zich af naar waar, of beter naar wie, alle opgehaalde miljoenen zijn gevloeid. Dit is de Archewell Foundation doorgelicht.
 1. Prins Andrew wil Virginia Giuffre nu zélf aanklagen: “Hij heeft een oorlogskist van 10 miljoen verzameld”
  PREMIUM
  Royalty
  11

  Prins Andrew wil Virginia Giuffre nu zélf aanklagen: “Hij heeft een oorlogs­kist van 10 miljoen verzameld”

  De Britse prins Andrew (62) geeft niet op. Hij wist een pijnlijke rechtszaak te ontlopen door te schikken met Virginia Giuffre, de vrouw die hem beschuldigde van verkrachting. Maar net nu haar zwijgplicht op het punt staat te vervallen, gaat hij zelf in de aanval. Volgens insiders wil hij de vrouw nu zelf aanklagen, lijnrecht tegen het advies van zijn advocaten in. “Hij heeft een oorlogskist van 10 miljoen verzameld”, klinkt het. De vraag is: waar komt dat geld vandaan?
 2. De ‘oudere’ vrouw die prins Harry ontmaagd zou hebben klapt uit de biecht: “Ik heb het 21 jaar lang geheim gehouden”
  ROYALTY

  De ‘oudere’ vrouw die prins Harry ontmaagd zou hebben klapt uit de biecht: “Ik heb het 21 jaar lang geheim gehouden”

  Het is ongetwijfeld één van de meest besproken passages in de biografie van prins Harry (39): het moment waarop hij beschrijft hoe hij zijn maagdelijkheid verloor. Hij was zeventien jaar toen hij voor het eerst de liefde bedreef, in een veld achter een pub. Al verklapt de hertog van Sussex niet met wie. Nu doet de “oudere vrouw”, zoals Harry haar omschreef, voor het eerst haar verhaal. “De seks was passioneel en spannend omdat we wisten dat het eigenlijk niet mocht.”