WireImage
Volledig scherm
PREMIUM
© WireImage

Jubileumjaar Queen overschaduwd door schandalen: “En toch blijft Andrew haar steun en toeverlaat”

RoyaltyBinnen een kleine drie weken zit ze zeventig jaar op de Britse troon, maar voorlopig heeft koningin Elizabeth (95) weinig reden tot vieren. Haar jubileum wordt overschaduwd door schandalen, nu ze zich genoodzaakt zag om haar oogappel, prins Andrew (61), zijn koninklijke en militaire titels te ontnemen. En nu dreigt kleinzoon Harry (37) ook nog eens om de Britse overheid aan te klagen. Gelukkig kan ze rekenen op... diezelfde prins Andrew. “Ironisch genoeg blijft hij haar steun en toeverlaat”, stelt royaltywatcher Mario Danneels.

3 reacties

 • Hilde Weymeersch

  4 maanden geleden
  Hier heb ik totaal geen begrip voor. Dat je je kinederen steunt totdaar. Maar er zijn grenzen. Haar steun en toeverlaat. Omdat ze schatrijk is en nooit niet heeft moeten werken.
 • Nicole Aerts

  4 maanden geleden
  Zij is wel bovenal een moeder die ook een haar twijfels heeft en moet hem ook beschermen tegen mensen die oh zoveel geld ruiken na zovele jaren.
 • michel vandewiele

  4 maanden geleden
  Dat krijg je als je zo lang onwerelds leeft, miljoenen rijk bent, jezelf altijd boven elke gewone mens plaatst, sorry weinig begrip.
 1. Nam de Queen de titels van Andrew af om het fortuin van de monarchie veilig te stellen? “Ze heeft opgetreden als staatshoofd, niet als moeder”
  PREMIUM
  Royalty

  Nam de Queen de titels van Andrew af om het fortuin van de monarchie veilig te stellen? “Ze heeft opgetreden als staats­hoofd, niet als moeder”

  De kogel is door de kerk. Prins Andrew (62) moet zijn militaire titels en koninklijke patronages inleveren. Een moeilijke, maar te verwachten sanctie van de Queen (95). “Er moest een beslissing genomen worden. Alles wat het koningshuis deed, werd overschaduwd.” Voor de hertog van York, de lievelingszoon van koningin Elizabeth, is het een bittere pil om te slikken. De lijdensweg van de Britse royal is ook nog lang niet voorbij. Wellicht moet hij nog andere privileges inleveren, ook financieel staat hij er allesbehalve goed voor.
 1. Nu de rechter groen licht gaf voor pijnlijke rechtszaak: wordt prins Andrew straks gevangene in eigen land?
  PREMIUM
  Royalty

  Nu de rechter groen licht gaf voor pijnlijke rechtszaak: wordt prins Andrew straks gevangene in eigen land?

  Zijn advocaten deden wanhopige pogingen om de zaak naar de prullenmand te verwijzen, maar die vielen bij de rechter in dovemansoren. De Britse prins Andrew (62) zal zich dus voor een Amerikaanse rechtbank moeten verantwoorden wegens verkrachting, en riskeert een schadevergoeding die in de miljoenen zal oplopen. Intussen maakt Buckingham Palace zich op om de prins op ‘intern ballingschap’ te sturen. Hoe moet het nu verder met het zwarte schaap van de monarchie? Kan hij de rechtszaak nog ontlopen? Zal hij zelf in de rechtszaal moeten verschijnen? En kan hij dat allemaal wel betalen?